Πολιτική
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009 16:56

Ανταλλαγή πυρών για τις πυρκαγιές

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αιχμή το μείζον θέμα των πυρκαγιών. Βολές κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για λαϊκισμό, προχειρότητα και ανευθυνότητα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Να αναλάβει τις ευθύνες της κάλεσε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Για λαϊκισμό, προχειρότητα και ανευθυνότητα κατηγόρησε εκ νέου το ΠΑΣΟΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος με αιχμή και πάλι το μείζον θέμα των πυρκαγιών.

Ο κ. Αντώναρος αναφέρθηκε σε παλαιότερη ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το ΠΑΣΟΚ ζητεί, με επιστολή των ευρωβουλευτών του προς τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, την ίδρυση ευρωπαϊκής ομάδας ταχείας επέμβασης για συνδρομή εθνικών αρχών σε περιπτώσεις μεγάλης έκτασης πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών.

Σύμφωνα με τον κ. Αντώναρο, ο μηχανισμός ο οποίος φαίνεται να εισηγείται το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο υπάρχει ήδη, αλλά και επιχείρησε στη φωτιά της Αττικής.

Υπενθύμισε παράλληλα ότι η ελληνική κυβέρνηση ανέλαβε σχετική πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αμέσως μετά τις πυρκαγιές του 2007 και στη συνέχεια, όπως φαίνεται στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της ΕΕ, δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη δύναμη.

«Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί, έχοντας πια εγκαταλείψει οριστικά την θεατρινίστικη αυτοσυγκράτησή του, να οικειοποιηθεί πράγματα που έχουν γίνει με πρωτοβουλία της σημερινής κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, να δημιουργήσει την εντύπωση ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, που δεν έχουν αντικείμενο, γιατί αναφέρονται σε θέματα που έχουν ήδη απαντηθεί από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», τόνισε ο κ. Αντώναρος.

Για «πολιτικές και επιχειρησιακές ευθύνες, που πρέπει να καταλογιστούν», έκανε λόγο, από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας παράλληλα πως πρέπει να ανοίξει ένας διάλογος για «την επόμενη μέρα».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα προτάσεις για το μέλλον της Αττικής και πρόσθεσε ότι «ο μόνος που δεν φαίνεται να συμμετέχει στον διάλογο είναι η κυβέρνηση», σε αντίθεση με μεμονωμένους βουλευτές της ΝΔ που «λένε με παρρησία την γνώμη τους».

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι επιδίδεται σε «θλιβερή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της και να σκεφθεί το πώς δεν θα ξανασυμβεί παρόμοια τραγωδία στο μέλλον».

Ερωτηθείς, τέλος, αν απομακρύνεται το ενδεχόμενο εκλογών, δήλωσε: «δεν θα ήθελα να εντάξω τις πυρκαγιές σε μια μικροπολιτική συζήτηση, η κοινωνία ρίχνει βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση γι' αυτό το οποίο έζησε, ζητάμε επιτακτικά να έλθει η επόμενη μέρα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ