Πολιτική
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009 15:11

«Φρένο» στην εκλογολογία από την κυβέρνηση

Φουντώνουν οι φήμες για πρόωρες εκλογές μετά και από τις νέες δημοσκοπήσεις που έδειξαν νέο σημαντικό άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Διαψεύδουν κάθε σενάριο στελέχη της ΝΔ, για «αλλαγή πορείας άμεσα» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ.

Φουντώνουν οι φήμες για πρόωρες εκλογές μετά και από τις νέες δημοσκοπήσεις που έδειξαν νέο σημαντικό άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Διαψεύδουν κάθε σενάριο στελέχη της ΝΔ, για «αλλαγή πορείας άμεσα» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ.

«Η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της» σημείωσαν οι υπουργοί Παιδείας και Οικονομικών, αρνούμενοι να σχολιάσουν τη φημολογία για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Δεν άκουσα τίποτα», αρκέστηκε να πει για το ζήτημα ο Γιώργος Σουφλιάς. http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/31/1708396.htm

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Εμείς είμαστε επικεντρωμένοι στη δουλειά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά και διέψευσε πληροφορίες που αναφέρουν ότι έχει προγραμματιστεί υπουργικό συμβούλιο για την Πέμπτη.

«Κάνουμε τη δουλειά μας, επικεντρωμένοι στις μεταρρυθμίσεις, τις αναγκαίες αλλαγές και σε όλα όσα έχουμε προαναγγείλει», συμπλήρωσε και αρνήθηκε να σχολιάσει τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

«Όχι» στις πρόωρες εκλογές, «ναι» στις τολμηρές πολιτικές και ριζοσπαστικές αλλαγές λέει ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/31/1708453.htm .

«Χρειαζόμαστε τολμηρές πολιτικές, ριζοσπαστικές αλλαγές και αυτή η Κυβέρνηση έχει και τη δύναμη και την εμπειρία και τη γνώση, για να τις πραγματοποιήσει», πρόσθεσε.

Τη στήριξή του στον Κ. Καραμανλή εξέφρασε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, με αφορμή την έντονη εκλογολογίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/31/1708357.htm και τόνισε: «Χρειάζεται ουσιαστικά νέα πολιτική νοοτροπία σαν αυτή που εξέπεμψε ο Κώστας Καραμανλής το 1997 και το 2004 και έχει τη δύναμη να εκπέμψει και τώρα».

«Εκτιμώ ότι όλοι αυτοί που τα τελευταία δυο χρόνια επενδύουν στην ανασφάλεια των πολιτών και εκπέμπουν μιζέρια, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον τόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΠΑΣΟΚ: Η χώρα σε παρατεταμένη ακυβερνησία

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ δείχνει να βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα, με τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Γιάννη Ραγκούση να υπογραμμίζει ότι «ο τόπος χρειάζεται άμεσα μια νέα πορεία, που προϋποθέτει αλλαγή κυβέρνησης, αλλαγή πρωθυπουργού» http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/31/1708380.htm .

«Η αυτοδυναμία και η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές είναι δεδομένη πια», δήλωσε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Εάν υπήρχε υψηλό αίσθημα ευθύνης η κυβέρνηση έπρεπε να είχε προκηρύξει εκλογές πολύ πιο νωρίς» http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/31/1708518.htm .

«Κάθε μέρα παραμονής του κ. Καραμανλή και της κυβέρνησης αυτής στην εξουσία σημαίνει, να το πούμε πολύ καθαρά, αύξηση του χρέους της χώρας και αύξηση του δανεισμού, αύξηση και μεγέθυνση των ελλειμμάτων, που οδηγούν Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία σε χρεοκοπία», πρόσθεσε.

ΣΥΝ: Λύση οι εκλογές μόνο αν φέρουν ριζική αλλαγή

Τη θέση πως οι εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα μπορούσαν να αποτελέσουν λύση μόνο στο βαθμό που θα διαμόρφωναν νέους πολιτικούς συσχετισμούς, ικανούς να επιφέρουν μια ριζική αλλαγή στην πορεία της χώρας εξέφρασε το μέλος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης.

«Με αυτή την έννοια, η ενίσχυση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς αποτελεί μια βαθιά ανάγκη και προϋπόθεση για να αλλάξουν τα πράγματα» πρόσθεσε.

ΛΑΟΣ: Σήψη και μαλθακότητα στην κυβέρνηση

«Εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα στο εσωτερικό της Ν.Δ., και από τη στιγμή που επηρεάζεται η κοινωνική αποτελεσματικότητα, πρέπει να συνέλθει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. για να πάρει τις αποφάσεις που κωλύεται να πάρει ο αρχηγός της Ν.Δ. και Πρωθυπουργός», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.