Αθλητικά
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009 19:12

Σπανούλης: Τα ψέματα τελείωσαν

Η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας μπαίνει στην τελική ευθεία, με τον Βασίλη Σπανούλη να κάνει ειδική αναφορά στο χαρακτήρα που διαθέτει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας μπαίνει στην τελική ευθεία, με τον Βασίλη Σπανούλη να κάνει ειδική αναφορά στο χαρακτήρα που διαθέτει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, ο διεθνής γκαρντ παραδέχτηκε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στην Πολωνία προκειμένου να διατηρήσουν την Ελλάδα στο υψηλότερο επίπεδο.

«Είμαστε μια καινούρια, νεανική ομάδα, η οποία δεν έχει πολλές εμπειρίες. Είναι σίγουρα δύσκολη η αποστολή μας, γιατί το επίπεδο στο Ευρωμπάσκετ είναι πολύ ψηλό. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Επιπλέον το 2004 όταν είχαμε κάνει επίσης μια νέα αρχή, μας πήρε καιρό να αποκτήσουμε την απαιτούμενη ομοιογένεια και συνοχή και να παίξουμε πραγματικά καλό μπάσκετ.

Αυτό συνέβη μετά το 2006. Το 2005 πήραμε το Ευρωμπάσκετ χωρίς να παίξουμε πραγματικά καλό μπάσκετ, λόγω της προσωπικότητας και της εμπειρίας κάποιων παικτών. Χρειάζεται χρόνος για να βρεθούν όλα τα παιδιά. Από την άλλη ξέρουμε ότι έχουμε μία εβδομάδα μόνο μπροστά μας και πρέπει όλα αυτά να μπουν στην άκρη. Τα ψέματα τελείωσαν, από εδώ και πέρα έχουμε ευθύνες, οι οποίες είναι μεγάλες και θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, είτε χρειαστεί να βοηθήσουμε για 1 λεπτά, είτε για 40. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να είμαστε και σωματικά και πνευματικά έτοιμοι».

Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες που αναλογούν στον ίδιο τόνισε: «Σίγουρα με την απουσία του Διαμαντίδη και του Παπαλουκά οι ευθύνες που μου αναλογούν είναι μεγαλύτερες. Η διαφορά είναι ότι πρέπει να βρω τον τρόπο και τη δύναμη ακόμη και όταν δεν είμαι σε καλή μέρα να βοηθήσω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Με τους δύο παίκτες που λείπουν από την περιφέρεια επιμεριζόταν η ευθύνη σε περισσότερα πρόσωπα. Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος έχει και την εμπειρία και την ποιότητα να προσφέρει σε αυτό το κομμάτι.

Ξέρω ότι οι ομάδες θα προσπαθήσουν να με φθείρουν, να με κουράσουν, αλλά στο μυαλό μου αυτό που υπάρχει τώρα είναι πώς θα μπορέσω να βοηθήσω και όταν δεν θα είμαι σε καλή μέρα. Ο ρόλος μου θα είναι να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου να γίνουν καλύτεροι, γιατί πάντα τελικά στόχος είναι η νίκη. Το 2005 δεν παίξαμε καλό μπάσκετ, αλλά ποιος το θυμάται; Όλοι θυμούνται ότι πήραμε το Ευρωπαϊκό. Όλοι θυμόμαστε το τρόπαιο που κατακτήσαμε. Το ίδιο ας γίνει και τώρα».

Ο επίλογος έχει να κάνει ακριβώς με το χαρακτήρα της Εθνικής Ομάδας και κάτι που ξέρει καλά να κάνει: Να πολεμάει σε κάθε φάση: «Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ρεαλιστές. Να αφήσουμε στις άκρη τις δικαιολογίες. Οι απουσίες και όλα αυτά είναι μέσα στη ζωή, όπως είναι και στον αθλητισμό. Το αισιόδοξο είναι ότι μιλάμε για παίκτες και για μια ομάδα που έχει μάθει να πολεμάει. Έχουμε φιλότιμο και περηφάνια και θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουμε στο τέλος με το κεφάλι ψηλά».

Πηγή: www.gazzetta.gr