Πολιτική
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 11:24

Αν. Νεράντζης: Ας αφήσουμε τον πρωθυπουργό να ασκήσει το συνταγματικό του δικαίωμα

Τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα αποκαλύψει τις προθέσεις του και την απόφασή του για τη προκήρυξη ή μη πρόωρων εκλογών ακόμα και πριν τη ΔΕΘ, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Aναστάσιος Νεράντζης. «Όποτε και να γίνουν θα τις υποστούμε, θα τις παλέψουμε ... Οι κόντρες στο εσωτερικό της ΚΟ της ΝΔ δεν βοηθούν την παράταξη».

Τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα αποκαλύψει τις προθέσεις του και την απόφασή του για τη προκήρυξη ή μη πρόωρων εκλογών ακόμα και πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Πειραιώς της ΝΔ Aναστάσιος Νεράντζης, σε δηλώσεις του στον Alpha 989.

Στην ερώτηση μάλιστα αν το πολυαναμενόμενο διάγγελμα του πρωθυπουργού θα γίνει πριν τη ΔΕΘ, ο κ. Νεράντζης απάντησε: «Εκτιμώ πως ναι, δεν έχω πληροφόρηση, η δική μου πολιτική αίσθηση με ωθεί σε αυτό το συμπέρασμα».

«Μπορούν τα πάντα να οδηγήσουν σε εκλογές … δεν γνωρίζω “τι έχει στο σακούλι του ο πρωθυπουργός”», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να τοποθετηθώ αν είμαι υπέρ ή κατά των πρόωρων εκλογών αν δεν γνωρίζω όσα ξέρει ο πρωθυπουργός, ο επίσημος χειριστής».

«Όποτε και να γίνουν θα τις υποστούμε, θα τις παλέψουμε, δεν το συζητούμε», παρατήρησε αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Σε κάθε περίπτωση οι εκλογές για τους βουλευτές δεν είναι μία ευχάριστη εμπειρία, αλλά αυτό δεν είναι κριτήριο, δεν ρωτάει κανείς τους βουλευτές αν θα γίνουν εκλογές», σημείωσε ο κ. Νεράντζης και υπογράμμισε : «Υπάρχει θεσμικό δικαίωμα του πρωθυπουργού να εισηγείται και υπάρχει αδιατάρακτη πρακτική του πρωθυπουργού να εισηγείται εκλογές».

«Ας αφήσουμε τον πρωθυπουργό να ασκήσει το συνταγματικό του δικαίωμα», παρατήρησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και παραδέχθηκε ότι οι κόντρες στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και της ΚΟ της ΝΔ για το θέμα των εκλογών δεν βοηθούν την παράταξη.

Δεν υπάρχουν χαμένες μάχες αλλά χαμένοι μαχητές, ήταν το σχόλιο του υφυπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Κασσίμη στον ίδιο ραδιοσταθμό.