Πολιτική
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 14:25

Αλέκος Αλαβάνος: «Παρακολουθούμε το κρεβάτι του πόνου»

«Η Ελλάδα έχει μπει σ’ ένα παραλήρημα εκλογολογίας. Όλοι παρακολουθούμε το κρεβάτι του πόνου. Τον ασθενή που χαροπαλεύει. Έχει εξομολογηθεί κι έχει λάβει και τη Θεία Κοινωνία», παρατήρησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για το «Μνημόνιο Κατανόησης με το ΝΑΤΟ» και μίλησε για σύμπραξη ΝΔ και ΛΑΟΣ «σε μια εντελώς αμερικανόδουλη και ξεπουλημένη κατεύθυνση».

«Η Ελλάδα έχει μπει σ’ ένα παραλήρημα εκλογολογίας. Το μόνο πια που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι πώς θα αντιμετωπίσει τις απώλειες και την ενδεχόμενη απώλεια της εξουσίας και η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μεταφέρει την όλη συζήτηση σε μια γενική παραλυτική φιλολογία και εκλογολογία», παρατήρησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για το «Μνημόνιο Κατανόησης με το ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια ασκήσεων».

«Όλοι παρακολουθούμε το κρεβάτι του πόνου. Τον ασθενή που χαροπαλεύει. Έχει εξομολογηθεί κι έχει λάβει και τη Θεία Κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος και διερωτήθηκε για ποιο λόγο αυτές τις κρίσιμες πολιτικά στιγμές προχωρά η κυβέρνηση της ΝΔ στη συζήτηση του Μνημονίού - «μία συμφωνία υποτέλειας και παράδοσης στη Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ», όπως τη χαρακτήρισε.

«Σε μια στιγμή που ο ασθενής έχει αφήσει τι μισή Αττική καμένη, έρχεται και αυτό το Μνημόνιο» υπογράμμισε ο Αλέκος Αλαβάνος κάνοντας λόγο για σύμπραξη ΝΔ και ΛΑΟΣ «σε μια εντελώς αμερικανόδουλη και ξεπουλημένη κατεύθυνση» και συνέχισε λέγοντας:

«Τι προβλέπει το Μνημόνιο. Αυτόματα, χωρίς καν διαβουλεύσεις, θα βγει το ΝΑΤΟ να κάνει επιχειρήσεις στο χώρο μας.

Τι άλλο προβλέπει; Ελληνικές περιοχές, ελληνικά εδάφη κύριοι της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, ελληνικά εδάφη θ’ αποτελούν τμήματα της στρατηγικής διοίκησης του ΝΑΤΟ.

Όταν δίνουμε αυτές τις μάχες που δίνονται στο Αιγαίο, σχετικά με την υπεράσπιση του εθνικού εναέριου χώρου, με μια γενική άδεια θα μπορούν να αλωνίζουν αεροπλάνα, ελικόπτερα και πλοία». «Είναι απαράδεκτο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας απο την κυβέρνηση να αποσύρει το Μνημόνιο.

.