Κόσμος
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2009 14:02

ΗΠΑ: Απερρίφθη αίτηση αποφυλάκισης μέλους της «οικογένειας Μάνσον»

Στη φυλακή θα παραμείνει η Σούζαν ¶τκινς, ένα από τα μέλη της διαβόητης «οικογένειας Μάνσον» και η οποία το 1971 καταδικάστηκε για τη συμμετοχή της στις δολοφονίες της ηθοποιού Σάρον Τέητ, και άλλων έξι ανθρώπων, καθώς δικαστήριο της Καλιφόρνιας απέρριψε τη 18η αίτησή της να αφεθεί ελεύθερη.

Στη φυλακή θα παραμείνει η Σούζαν ¶τκινς, ένα από τα μέλη της διαβόητης «οικογένειας Μάνσον» και η οποία το 1971 καταδικάστηκε για τη συμμετοχή της στις δολοφονίες της ηθοποιού Σάρον Τέητ, και άλλων έξι ανθρώπων, καθώς το δικαστήριο της Καλιφόρνιας για τις Αποφυλακίσεις υπό όρους, απέρριψε σήμερα τη 18η αίτησή της να αφεθεί ελεύθερη.

Η «οικογένεια Μάνσον» οποία πήρε το όνομα της από τον αρχηγό της Τσαρλς Μάνσον και ευθύνεται για ορισμένες από τις πιο γνωστές δολοφονίες στα αμερικανικά χρονικά.

Η 61χρονη σήμερα Ατκινς, η οποία πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο, αρχικά είχε καταδικαστεί σε θάνατο αλλά ένα χρόνο αργότερα, η ποινή της μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας κατάργησε τη θανατική ποινή.

Η Ατκινς, ο δικηγόρος της οποίας είπε ότι έχει παραλύσει το μεγαλύτερο μέρος του σώματός της, θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει νέα αίτηση το 2012.

Ο Μάνσον, ο οποίος είχε έμμονη ιδέα με τους Beatles, έγινε ένας από τους πιο διαβόητους εγκληματίες του 20ου αιώνα, όταν τις πρώτες πρωινές ώρες της 9ης Αυγούστου του 1969 οδήγησε τα μέλη της συμμορίας του, που ήταν κυρίως νέες γυναίκες, στο σπίτι του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι.

Στο σπίτι βρίσκονταν πέντε άτομα, ανάμεσα στα οποία η έγκυος σύζυγός του, Σάρον Τέητ η οποία δέχτηκε 16 μαχαιριές. Τα άλλα τέσσερα θύματα της «οικογένειας Μάνσον» βρήκαν το θάνατο είτε από τραύματα από μαχαίρι είτε από πυροβόλο όπλο.

Η Ατκινς είχε πει στο δικαστήριο ότι κρατούσε κάτω την Τέητ, ενώ ένα άλλο μέλος της συμμορίας, ο Τσαρλς «Τεξ» Γουότσον, την μαχαίρωνε, αλλά στη συνέχεια αναίρεσε αυτήν την κατάθεσή της.

Πριν φύγουν, τα μέλη της συμμορίας έγραψαν με αίμα την λέξη PIG στη είσοδο του σπιτιού ενώ την επόμενη ημέρα μαχαίρωσαν τον Λένο και τη Ρόζμαρι ΛαΜπιάνκα και χρησιμοποίησαν το αίμα τους για να γράψουν τις λέξεις «Rise», «Death to Pigs» και «Healter Skelter». Οι δύο τελευταίες λέξεις είναι ο τίτλος του τραγουδιού των Beatles, «Helter Skelter», με ένα ορθογραφικό λάθος.

Ο Μάνσον, ο οποίος επίσης εκτίει ισόβια κάθειρξη μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής, έχει υποβάλει 11 αιτήσεις για αποφυλάκιση, οι οποίες έχουν απορριφθεί και έχει δικαίωμα να υποβάλει νέα αίτηση επίσης το 2012.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ