Αθλητικά
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2009 10:11

Ολυμπιακός: Ντροπιαστική ήττα και νέα προβλήματα τραυματισμών

Μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ολυμπιακού ήταν το χθεσινό «οδυνηρό» φιλικό με τον Εργοτέλη στην Κρήτη (τελικό σκορ 5-0 υπέρ των γηπεδούχων). «Βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από δω» φώναζαν οι οπαδοί των πρωταθλητών σε παίκτες και Κετσπάγια. Τραυματίστηκαν οι Ραούλ Μπράβο και Μαρέσκα.

Μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ολυμπιακού ήταν το χθεσινό «οδυνηρό» φιλικό με τον Εργοτέλη στην Κρήτη (τελικό σκορ 5-0 υπέρ των γηπεδούχων). «Βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από δω» φώναζαν οι οπαδοί των πρωταθλητών σε παίκτες και Κετσπάγια. Τραυματίστηκαν οι Ραούλ Μπράβο και Μαρέσκα.

Βαριά ήττα χωρίς βαθμολογικές απώλειες, αλλά με σοβαρές συνέπειες για την ψυχολογία της ομάδας γνώρισε χθες ο Ολυμπιακός από τον Εργοτέλη. Το γεγονός ότι το ματς δεν ήταν επίσημο δεν λέει απολύτως τίποτα, αφού η πεντάρα της Κρήτης προκαλεί πολλά ερωτηματικά, μα περισσότερο προβληματισμό για το μέλλον των «ερυθρόλευκων». Σίγουρα οι απουσίες ήταν αρκετές, ωστόσο όταν ακολουθεί ένας μήνας «φωτιά», όπου θα κριθούν πολλά σε Ελλάδα και Ευρώπη, τότε θα αναρωτιέται κανείς... «Που πάει αυτή η ομάδα...».

Εκτός όμως από το ισχυρό ψυχολογικό πλήγμα που δέχθηκαν, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν και τους Μαρέσκα, Μπράβο για 20 και 15 μέρες αντίστοιχα.

Το... πεντοχάλι που «χόρεψε» ο Ολυμπιακός έδωσε την ευκαιρία να φανούν οι αδυναμίες, αφού οι λύσεις από τον πάγκο δεν φαίνεται να είναι ικανές να καλύψουν τις ανάγκες ενός μεγάλου και επίπονου μαραθωνίου που αρχίζει ουσιαστικά από την επόμενη εβδομάδα.

Το «βγάλτες τις φανέλες και φύγετε από εδώ», που φώναξε ο κόσμος του Ολυμπιακού στο Παγκρήτιο είναι χαρακτηριστικό για το τι θα ακολουθήσει!

Οι ευθύνες της εξευτελιστικής αυτής φιλικής ήττας βαρύνουν πολλούς, τους νεαρούς παίκτες που αντί να πιάσουν την ευκαιρία από τα μαλλιά την άφησαν να... πετάξει, τους βασικούς που αντιμετώπισαν το ταξίδι στην Κρήτη ως μια εκδρομή και μάλιστα... κουραστική, την τεχνική ηγεσία που ακόμα δεν μπορεί να δώσει ρυθμό και φαντασία, αλλά και τη διοίκηση που δεν πρόσφερε τις επιπλέον λύσεις στο έμψυχο δυναμικό.

Στα αρνητικά μηνύματα που φρόντισε να μοιράσει ο Ολυμπιακός, ο τραυματισμός των Έντσο Μαρέσκα (υπέστη θλάση και θα λείψει για 20 με 25 μέρες) και Ραούλ Μπράβο (έπαθε κάταγμα ρινικού οστού και θ' απουσιάσει 10 με 15 μέρες), με τον Τιμούρ Κετσπάγια να «πονοκεφαλιάζει» για τις πολύ γρήγορες λύσεις που πρέπει να βρει ενόψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί.

Αν βγήκε κάτι καλό από το σημερινό φιλικό, ήταν η παρουσία του Στολτίδη, το φιλότιμο και η ψυχή του οποίου πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους «ερυθρόλευκους».

Τα γκολ του Εργοτέλη σ' ένα ματς όπου έκανε την μεγαλύτερη νίκη του κόντρα σε ομάδα της Σούπερ Λίγκας σημείωσαν οι Φραγκουλάκης (5), Λεάλ (46'), Μπέτο (52'), Μπουντιμίρ (63') και Καρέλης (92'). Ο Ολυμπιακός παρουσίασε πολύ κακή εικόνα σ' όλες του τις γραμμές και δεν ήταν λίγοι οι παίκτες του που υστέρησαν ή ακόμη και... αδιαφόρησαν για τον συγκεκριμένο αγώνα, βλέποντάς τον πιο πολύ ως αγγαρεία...

Δύο λάθη, δύο γκολ στο πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός σε καμία των περιπτώσεων δεν έδειξε τo επιθυμητό αγωνιστικό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού με τον Εργοτέλη. Οι Κρητικοί μπήκαν πολύ πιο παθιασμένα μες στο γήπεδο και έδειξαν μεγαλύτερη κινητικότητα. Το χαρακτηριστικό για τον Ολυμπιακό ήταν η επανεμφάνιση του Στολτίδη μετά από 10 μήνες. Απ' την άλλη οι εφεδρείες που χρησιμοποιήθηκαν δεν κατάφεραν να κάνουν την διαφορά.

Στο 5' ο Μιχάλης Φραγκουλάκης ήταν ο άνθρωπος που αξιοποίησε στ' έπακρο την λανθασμένη συνεργασία των Ραούλ Μπράβο και Μαρέσκα. Ο νεαρός άσος του Εργοτέλη πετάχθηκε μπροστά από τον Ιταλό κλέβοντας την κακή μπαλιά του Ισπανού και με σουτ έκανε το 1-0.

Στο 19' ο Γκαλίτσιος έκανε ένα καλό σούτ, με την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 24' ο Όσκαρ πήρε την κεφαλιά, με τον Δασκαλάκη να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 30ο λεπτό ο Λεονάρντο πήγε να βάλει γκολ με προβολή, ωστόσο ο γκολκίπερ του Εργοτέλη τον πρόλαβε.

Στο 32' ένα σούτ του Ντιόγκο εξουδετερώθηκε με τους «ερυθρολεύκους» να κερδίζουν κόρνερ. Στο 36ο λεπτό ο Ραούλ Μπράβο τραυματίστηκε και αποχώρησε αναγκαστικά απ' το παιχνίδι. Το 1-0 όμως δεν έμελλε να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Στο 46' ο Λεάλ έκανε ένα ωραίο... σπριντ, πέρασε το Ντομί και στην συνέχεια και τον Πάρντο για να κάνει με σούτ το 2-0 και μετά να πανηγυρίσει με έναν δικό του χαρακτηριστικό τρόπο την επίτευξη του τέρματος αυτού.

Γρήγορη... ψυχρολουσία στο β' ημίχρονο

Η... κατσάδα του Τιμούρ Κετσπάγια στ' αποδυτήρια για την αρνητική εμφάνιση του πρώτου μέρους έδειξε να έχει κάποια αποτελέσματα στην αρχή του δεύτερου μέρους. Εκεί όμως που ο Ολυμπιακός πήγε ν' ανεβάσει ρυθμούς δέχθηκε την... ψυχρολουσία ενός ακόμη γκολ.

Στο 52' μετά από φάουλ του Μπέτο η μπάλα αναπήδησε στ' έδαφος και πέρασε ακριβώς από πάνω απ' τον Πάρντο για να καταλήξει στα δίχτυα και να γίνει το 3-0. Ο Ισπανός γκολκίπερ μάλιστα γελούσε νευρικά με την κακοτυχία του. Στο 54' ο Στολτίδης έπιασε μία καλή κεφαλιά, που όμως δεν είχε αποτέλεσμα ενώ στο 57' ένα σούτ του Ρουμπάκη πέρασε άουτ.

Και τέταρτο και πέμπτο!

Το 4-0 ήρθε ν'... αποτελειώσει τον Ολυμπιακό στο 63ο λεπτό. Ο Κροάτης Μπουντιμίρ ήταν ο παίκτης που βρήκε δίχτυα με κεφαλιά αφού έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από απόκρουση του Πάρντο σε σούτ του Ρουμπάκη.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ και ν' αμβλύνει τις εντυπώσεις, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα τόσο γινόταν ξεκάθαρο πως δεν μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Στο 83' ο Ντουντού έκανε ένα σουτ, που όμως δεν είχε τύχη. Σε γενικές γραμμές ο Εργοτέλης ήταν πολύ καλύτερος και η σημερινή εικόνα του Ολυμπιακού έκανε τον Κετσπάγια να... βράζει απ' τον πάγκο. Τα προβλήματα που είχε ο Ολυμπιακός ήταν σ' όλους τους τομείς του ματς αλλά εστιάστηκαν κυρίως στην άμυνα. Το τελικό 5-0 έκανε στο 92' ο Καρέλης με πλασέ μετά από μπαλιά του Κοιλιάρα.

Τραυματίστηκε και ο Μαρέσκα

Σαn να μην έφταναν όλα αυτά o Έντσο Μαρέσκα έπεσε και αυτός θύμα τραυματισμού. Ο Iταλός μέσος υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο και θα μείνει εκτός για τουλάχιστον 20 μέρες κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα χάσει τα ματς του πρωταθλήματος με Καβάλα, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Πανιώνιο και του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Αλκμάαρ και την ¶ρσεναλ. Έτσι ο Τιμούρ Κετσπάγια αναμένεται να τον έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Οκτώβρη. Όσο για τον Μπράβο έχει μια απλή κάκωση στη μύτη, αλλά δύσκολα θα προλάβει το ματς με την Καβάλα, ενώ θα πρέπει να κάνει αγώνα δρόμου γι αυτό με την ¶ρσεναλ.

Ενοχλημένος ο Κόκκαλης

Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Εργοτέλη, ο Σωκράτης Κόκκαλης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους ανθρώπους της ομάδας προκειμένου να μάθει την κατάσταση της υγείας των τραυματιών Έντσο Μαρέσκα και Ραούλ Μπράβο. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακός ήταν εκνευρισμένος από την εικόνα της ομάδας του στο Ηράκλειο και μέσα στο επόμενο διάστημα όπου οι πρωταθλητές Ελλάδας θα δώσουν καθοριστικά ματς αναμένεται να κριθούν όλοι.

Προσπάθησαν οι Στολτίδης, Ντάρμπισαϊρ

Τόσο ο Στολτίδης όσο και ο Ντάρμπισαϊρ προσπάθησαν στο σημερινό φιλικό τεστ, ωστόσο έδειξαν πως έχουν ακόμη δρόμο. Εξάλλου και απ' τους δύο αυτούς παίκτες λείπουν πολλά παιχνίδια και είναι λογικό να χρειάζονται χρόνο για να παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι στην συνέχεια. Στον σημερινό φιλικό αγώνα έκανε ντεμπούτο ο 15χρονος Ρουγκάλας, που έχει πολύ καλά σωματικά προσόντα.

«Βγάλτε τις φανέλες»

Η εικόνα του Ολυμπιακού στην Κρήτη εξόργισε και τους 2000 περίπου φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο Παγκρήτιο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση απέναντι στον Εργοτέλη. Αμέσως μετά το 3-0 άρχισαν τα ειρωνικά συνθήματα και οι αποδοκιμασίες τόσο κατά των παικτών όσο και κατά της τεχνικής ηγεσίας, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έφυγαν από το γήπεδο πριν τελειώσει το ματς. «Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό» και «Βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από δω», φώναζαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δασκαλάκης (70' Αθανασίου), Ρουμπάκης (63' Γ. Κοιλιάρας), Σασιασβίλι (46' Γιαλούσης), Κορδονούρης, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ (70' Ορφανός), Μπέτο (79' Σαρρής), Φραγκουλάκης, Ρομάνο (70' Μπερτόζα), Μπούντιμιρ (63' Ογκουνσότο), Λεάλ Γκονζάλες (70' Καρέλης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο (74' Κόβατς), Πάντος, Ντομί, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο (38' Λεντέσμα), Στολτίδης, Ντουντού, Οσκαρ (54' Ντάρμπισαϊρ), Μαρέσκα (75' Ρουγκάλας), Ντιόγκο (79' Νικλητσιώτης), Λεονάρντο.

πηγή: gazzetta.gr