Πολιτική
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009 17:11

Ομιλία Κ. Καραμανλή αύριο στο Αιγάλεω

Ομιλία σε νέους στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω θα απευθύνει αύριο στις 7 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ομιλία σε νέους στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω θα απευθύνει αύριο στις 7 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε ό,τι αφορά την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της ΝΔ ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε πως η διαδικασία συνεχίζεται και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνονται σταδιακά.

Αναφερόμενος σε μια ενδεχόμενη τηλεοπτική αναμέτρηση των κ.κ. Καραμανλή και Παπανδρέου σημείωσε πως θα πάρει πρωτοβουλίες ο κ. Αντώναρος προκειμένου να συναντηθούν οι αρμόδιοι των δύο κομμάτων για να συζητήσουν τα χαρακτηριστικά της. Πρόσθεσε δε ότι θα γίνει τουλάχιστον μια τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των αρχηγών, με στόχο να υπάρξει μια όσο το δυνατόν ουσιαστικότερη συζήτηση, χωρίς ξύλινο λόγο.

«Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η υλοποίηση σειράς λεπτομερειών για το πώς θα γίνει το ντιμπέιτ δεν είναι πρόσχημα υπαναχώρησης του ΠΑΣΟΚ από το διάλογο και πρόφαση εγκατάλειψης για το ντιμπέιτ», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος και επεσήμανε ότι ο κ. Καραμανλής θα είναι παρών και στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ανεξάρτητα από όρους και προϋποθέσεις.

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις μετά από την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σχολίασε ότι στο δημοσκοπικό περιβάλλον διακρίνεται σμίκρυνση της διαφοράς ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και μείωση μέχρι 1%, εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι αν σε 48 ώρες συμβαίνει αυτό, τότε η ΝΔ έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει τα σημερινά ευρήματα.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η ΝΔ έχει θέσει την ατζέντα και το διακύβευμα των εκλογών: «Πρώτα η οικονομία και το συμφέρον του λαού. Υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα; Ειλικρίνεια ή υπεκφυγές και ανεφάρμοστες αοριστολογίες; Σεβασμός στους θεσμούς, όπως του προέδρου της Δημοκρατίας ή εκμετάλλευση και εργαλειοποίησή τους για την εξουσία;», τόνισε.

Κατηγόρησε δε το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του ότι παραμένουν «σιωπηροί και αμήχανοι, σαφώς ασαφείς ως προς το ποια πολιτική ονειρεύονται ότι θα βγάλει τη χώρα από τη δίνη σοβαρότερης διεθνούς οικονομικής κρίσης των τελευταίων 80 χρόνων».

Δήλωσε, τέλος, ότι κάθε ψήφος στον ΛΑΟΣ μετατρέπεται σε ψήφο στήριξης στο ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ