Πολιτική
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009 11:58

O «Επαναστατικός Αγώνας» πίσω από την επίθεση στο ΧΑ

Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Χ.Α. την περασμένη εβδομάδα, καθώς και για αυτή στη Eurobank στην Αργυρούπολη αναλαμβάνει ο «Επαναστατικός Αγώνας» με προκήρυξη που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών την περασμένη εβδομάδα καθώς και για αυτή στο υποκατάστημα της Eurobank, στην Αργυρούπολη τον περασμένο Φεβρουάριο αναλαμβάνει ο «Επαναστατικός Αγώνας» με προκήρυξη η οποία δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Υπενθυμίζεται πως από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από το ΧΑ προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά μία γυναίκα.

«Ο Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο χρηματιστήριο», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της αστυνομίας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Στην προκήρυξή της η οργάνωση, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «επικρίνει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για να την προστατέψει εν μέσω κρίσης». Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διατυπώνονται επίσης απειλές κατά δημοσιογράφων, ενώ γίνεται αναφορά στη συνάντηση των μελών της οργάνωσης, που τοποθέτησαν τη βόμβα στη Eurobank, με αστυνομικούς τους οποίους απείλησαν και διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες.

Σημειώνεται πως σχεδόν ταυτόχρονα με την επίθεση στο ΧΑ, σημειώθηκε επίσης έκρηξη έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη, η οποία προκάλεσε, ωστόσο, μικρές υλικές ζημίες. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε η «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».