Αθλητικά
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 11:01

Σπανούλης: Αρχισε να λειτουργεί η μηχανή

Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της «επίσημης αγαπημένης», Βασίλης Σπανούλης, υποστηρίζει ότι η μηχανή της «γαλανόλευκης» έχει αρχίσει να λειτουργεί.

Η Εθνική Ελλάδας ολοκλήρωσε την πρώτη φάση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ με το απόλυτο νικών και πλέον συνεχίζει το «ταξίδι» της στα πολωνικά παρκέ... «γκαζωμένη».

Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της «επίσημης αγαπημένης», Βασίλης Σπανούλης, υποστηρίζει ότι η μηχανή της «γαλανόλευκης» έχει αρχίσει να λειτουργεί, κάτι που όπως παραδέχεται, δεν περίμενε να συμβεί τόσο άμεσα, ενώ παράλληλα εκθειάζει τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο και ειδικότερα τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

Ο διεθνής γκαρντ του Παναθηναϊκού μίλησε στην εφημερίδα «Sportday» για...

...το αν περίμενε η Εθνική Ελλάδας να έχει τόσο μεγάλο βαθμό ετοιμότητας στην πρώτη φάση της διοργάνωσης:

«Με βάση την εικόνα μας στα φιλικά δεν το πίστευα ότι θα είμαστε σε τόσο καλό επίπεδο στο Ευρωμπάσκετ. Η αλήθεια είναι ότι δεν μας περίμενα τόσο καλούς. Λες και όταν ήρθαμε εδώ γυρίσαμε τον διακόπτη. Τον τοποθετήσαμε στο σωστό σημείο και η μηχανή της Εθνικής άρχισε να λειτουργεί. Όχι ακόμα στην εντέλεια, διότι υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης, αλλά τόσο καλά ώστε να γίνεται η δουλειά που πρέπει τη δεδομένη χρονική στιγμή».

...τον απολογισμό του, από την παρουσία της ομάδας στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ:

«Υπάρχει η απαραίτητη ομοιογένεια, από τον πρώτο κιόλας αγώνα δείξαμε καλό πρόσωπο. Εμείς κάναμε την πρεμιέρα εύκολη, δεν ήταν. Και το είδαμε τη δεύτερη αγωνιστκή, πως την πάτησε το Ισραήλ. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Κροατία παίξαμε πιο καλά από ποτέ, όλα δούλεψαν ρολόι. Τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο έκαναν εξαιρετική δουλειά, ο ''Σόφο'' έχει γίνει ένα πολύ δυνατό χαρτί για εμάς. Όταν μπαίνει στο γήπεδο περνάμε την μπάλα στην ρακέτα και αυτό είναι απαραίτητο. Κι ας έχασε τις βολές, έκανε τρομερή δουλειά στο παιχνίδι με την Κροατία».

...το καθοριστικό του τρίποντο με τους Κροάτες, το οποίο θύμισε το... αντίστοιχο σουτ του Ευρωμπάσκετ του 2007, με το οποίο είχε «εκτελέσει» τους ίδιους αντιπάλους της Εθνικής Ελλάδας:

«Είχα την μπάλα και ήξερα πως πρέπει να σκοράρω. Έπρεπε να κάνω κάτι σημαντικό για την ομάδα, που καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα έκανε καλή δουλειά. Δε σκέφτηκα κάτι εκείνη την στιγμή, δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς. Το σουτ έπρεπε να βρει στόχο και βρήκε. Τόσο απλά... Όμως το τρίποντο αυτό δεν μας έδωσε τη νίκη, στην ουσία την σφράγισε. Όλη η ομάδα είχε κάνει αυτό που έπρεπε και είχε βάλει τις βάσεις για να κερδίσουμε».

...την συνέχεια στα πολωνικά παρκέ:

«Κοιτάζουμε κάθε παίχνίδι ξεχωριστά και βάζουμε ένα στόχο κάθε φορά. Να νικήσουμε τον αντίπαλο που έχουμε μπροστά μας. Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε κια σίγουρα υπάρχουν αποτελέσματα που δεν τα περιμέναμε. Έχουν εμφανιστεί ομάδες από τις οποίες με βάση τα φιλικά δεν υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες και άλλες που έκαναν περίπατο στην προετοιμασία και δυσκολεύονταοι στα επίσημα παιχνίδια. Μόνο που αυτό δεν σημαίνει τίποτα σε μία διοργάνωση. Κάθε μέρα είναι άλλη μέρα.

Την Παρασκευή και το Σάββατο μπορεί τα πράγματα να είνα διαφορετικά. Ειδικά με τον τρόπο που διεξάγεται το Ευρωμπάσκετ, οι δύο πρώτες φάσεις λένε πολλά, αλλά μπορεί να μην λένε και τίποτα. Ξεχωρίζουν 8 ομάδες που θα διεκδικήσουν τα μετάλλια, όμως τα χιαστί παιχνίδια θα κρίνουν τα πάντα. Μέχρι τώρα βλέπουμε πως κανείς δεν ξεχωρίζει.

Γι' αυτό δεν λέμε μεγάλα λόγια και θα κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Δεν είμαστε ενθουσιασμένοι, είμαστε αισιόδοξοι και έχουμε αυτοπεποίθηση. Ο δρόμος είναι μακρύς και όσο περνούν οι μέρες είναι και πιο δύσκολος».

Πηγή: www.gazzetta.gr