Πολιτική
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 22:24

Γ. Παπανδρέου: Ζητώ ψήφο αυτοδυναμίας

«Κάθε μέρα που περνά με αυτή την κυβέρνηση είναι άλλο ένα βήμα προς την απαξίωση του τόπου μας» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την αποψινή του ομιλία στην Κοζάνη, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοδυναμίας στο ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτωβρίου.

«Κάθε μέρα που περνά με αυτή την κυβέρνηση είναι άλλο ένα βήμα προς την απαξίωση του τόπου μας» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την αποψινή του ομιλία στην Κοζάνη, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοδυναμίας στο ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτωβρίου.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με κάθε αντίληψη και κάθε κατεστημένο που κρατά τον τόπο μας πίσω» υπογράμμισε, ενώ απαντώντας σε σύνθημα των συγκεντρωμένων αναφέρθηκε σε «κατεστημένα που τρέμουν από μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ».

Επανέλαβε ακόμη πως «δεν συγκρούονται δύο κόμματα και δύο υποψήφιοι πρωθυπουργοί, αλλά δύο διαμετρικά αντίθετες πολιτικές αντιλήψεις» και αντέτεινε σε «εκείνους που βλέπουν την εξουσία ως λάφυρο και την νέμονται με τους λίγους» την αντίληψη του ΠΑΣΟΚ για το οποίο «η εξουσία είναι ευκαιρία για προσφορά στον τόπο και σε όλους τους Έλληνες».

Κατηγόρησε δε τη ΝΔ πως «εξαρχής ήταν προσανατολισμένη στο πως θα παραμείνει στην εξουσία αδιαφορώντας για το οικονομικό και κοινωνικό κόστος μιας τέτοιας επιλογής».

«Καταδίκασαν την χώρα σε αναπτυξιακό μαρασμό, έφεραν την χώρα σε κρίση πολύ πριν την διεθνή κρίση, άδειασαν τα κρατικά ταμεία και τώρα υπόσχονται για τρίτη φορά την καταπολέμηση της σπατάλης του δημόσιου χρήματος, έρχονται να πουν στους Έλληνες ξανά τα ίδια», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε επίσης λόγο για την ανάγκη ενός συνολικού σχεδίου για τη χώρα. «Για να βγει ο τόπος από το τέλμα της παρακμής απαιτείται πάνω απ' όλα νέα ηγεσία που σέβεται αξίες και ένα πλαίσιο σταθερότητας και κανόνων που θα δώσει το στίγμα της νέας διακυβέρνησης», ανέφερε.

«Απαιτείται όραμα και σχέδιο, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για το τι θέλουμε να παράγει επιτέλους αυτός ο τόπος» επεσήμανε, προσθέτοντας ότι το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ «θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο το συνολικό σχέδιό μας για την Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση, η οποία τίθεται στο ΠΑΣΟΚ, για το που θα βρεί τα λεφτά, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι «λεφτά υπάρχουν αν τα διεκδικήσεις και αν έχεις σχέδιο που να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παπανδρέου στη ΔΕΗ υποστηρίζοντας πως η σημερινή κυβέρνηση την απαξίωσε και από κερδοφόρα το 2004 με κέρδη 500 εκατομμύρια ευρώ «μέσα σε πέντε χρόνια την κατέστησαν ζημιογόνα».

«Έφυγαν τα κέρδη και έμειναν τα φουγάρα να ρυπαίνουν, σας υποσχέθηκαν την αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων μονάδων με νέες, την αποκατάσταση των εδαφών, 1500 προσλήψεις, την μετεγκατάσταση των οικισμών της Μαυροπηγής, της Ποντοκώμης, της Ακρινής και τίποτα από αυτά δεν έγινε, ενώ κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί» ανέφερε.

Αναφέρθηκε ακόμη στην προγραμματική θέση του ΠΑΣΟΚ για την «πράσινη ανάπτυξη», μέσω της οποίας, όπως σημείωσε, αναδεικνύονται οι ιδιαιτερότητες και η ξεχωριστή δυναμική κάθε περιοχής, προσθέτοντας: «αυτό θέλουμε και για τη Δυτική Μακεδονία».

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες και τους οπαδούς της ΝΔ που «αισθάνονται προδομένοι», «μαζί του σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια, σε μια νέα εθνική ενότητα, σε μια Ελλάδα με πολιτική ηγεσία που δεν χρωστάει σε κανένα, μόνο στον ίδιο τον λαό», εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι «μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ