Πολιτική
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009 05:03

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ο οποίες κατά τόπους στα ανατολικά και νότια θα είναι ισχυρές.

Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ο οποίες κατά τόπους στα ανατολικά και νότια θα είναι ισχυρές.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά τμήματα. ¶νεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις. Στην Πελοπόννησο θα σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες οι οποίες τις πρωϊνές ώρες στη Νότια Μεσσηνία πιθανώς θα είναι ισχυρές. ¶νεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Νότιο Ιόνιο 7 και πρόσκαιρα 8 Μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες στην περιοχή των Κυθήρων και πιθανώς στη Νότια Λακωνία, την Ανατολική Μαγνησία, τις Βόρειες Σποράδες, την Εύβοια και την Ανατολική Στερεά να είναι ισχυρές. ¶νεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες στις Νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση την νύχτα. ¶νεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στις Κυκλάδες 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες αργά το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και τη νύχτα στα υπόλοιπα θα ενταθούν. ¶νεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια μεταβλητοί μέχρι 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα βόρεια και ανατολικά πιθανώς να είναι ισχυρές. ¶νεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές ώρες. ¶νεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανώς να είναι έντονα, αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. ¶νεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)