Πολιτική
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009 14:56

Γ. Καρατζαφέρης: Σημαντική απώλεια για τη Βουλή ο Κ. Σημίτης

«Φεύγουν όχι γιατί τους αρνήθηκε την ψήφο ο Ελληνικός λαός αλλά από το καπρίτσιο των ηγεσιών των κομμάτων τους», ανέφερε σχετικά με την απουσία του Κ. Σημίτη από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Καρατζαφέρης.

«Ο κ. Κ. Σημίτης, ο κ. Α. Παπαδόπουλος, ο κ. Χρ. Βερελής, ο κ. Αλ. Αλαβάνος, η κ. Αν. Μπενάκη και ποιος ακόμα ξέρει ποιοι άλλοι φεύγουν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Είναι μια σημαντική απώλεια για τη Βουλή των Ελλήνων. Φεύγουν όχι γιατί τους αρνήθηκε τη ψήφο ο Ελληνικός λαός αλλά από το καπρίτσιο των ηγεσιών των κομμάτων τους».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή την απουσία του Κ. Σημίτη από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Πιστεύω πως χρειάζεται περισσότερο θάρρος και κατανόηση για τις ανάγκες που έχει η εποχή. «Η εποχή χρειάζεται την πείρα και όχι τους πειραματισμούς», τόνισε και πρόσθεσε: «Πιστεύω πως χρειάζεται περισσότερο θάρρος και κατανόηση για τις ανάγκες που έχει η εποχή».

Αναφερόμενος στο ζήτημα το ντιμπέιτ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι μια τηλεμαχία «ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς μπορεί να είναι χρήσιμη για το δικομματισμό δεν είναι όμως για τη Δημοκρατία και τη κοινή γνώμη».

Συγκεκριμένα πρότεινε «ο κάθε ένας από τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς να έχει επί μιάμιση ώρα πέντε δημοσιογράφους απέναντί του, να απαντά σε όλες τις ερωτήσεις για να αποδείξει τις γνώσεις του, την εμπειρία του, τις προτάσεις του και τις σκέψεις του για όλη τη χώρα».

Εν τω μεταξύ ο κ. Καρατζαφέρης ανακοίνωσε ακόμη μία υποψηφιότητα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Πρόκεται για τον Εμμανουήλ Νόνα, ειδικό ιατροδικαστή, επίτιμο προϊστάμενο Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Υπουργείου Δικαιοσύνης και τέως καθηγητή Αστυνομικής Ακαδημίας Ελλάδος.