Πολιτική
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009 13:04

Αλ. Τσίπρας: «Πάνω από ένα εκατ. εργαζόμενοι στην επισφάλεια»

Ο Συνασπισμός θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους «για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι, για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους όσοι δεν έχουν φωνή», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Ο Συνασπισμός θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους «για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι, για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους όσοι δεν έχουν φωνή», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε σε υποκατάστημα των Mc Donald’s στο Σύνταγμα.

«Σε αυτές τις εκλογές κανείς δεν θα ασχοληθεί με την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους νέοι, βρίσκονται σήμερα στην επισφάλεια. Πάνω από 300.000 είναι στην μερική απασχόληση», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Ο κ. Τσίπρας και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε στα Mc Donald’s, σε μια συμβολική κίνηση, μοίρασαν στους εργαζομένους βιβλία που αναγράφουν πλήρως τα δικαιώματά τους με βάση την εργασιακή νομοθεσία

«Βρισκόμαστε εδώ ακριβώς για να αναδείξουμε ότι με την παρουσία μας και μετά τις εκλογές θα βρισκόμαστε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, θα βρισκόμαστε δίπλα τους για να δώσουμε δύναμη σε όσους δεν έχουν δύναμη, για να δώσουμε φωνή σε όσους δεν έχουν φωνή και μέσα από την Βουλή κυρίως όμως μέσα από τους αγώνες να αλλάξουμε αυτήν την πραγματικότητα που είναι οδυνηρή», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.