Κόσμος
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009 13:54

Νέα βίαια επεισόδια σε Ιράκ - Αφαγανιστάν

Συνολικά 12 αστυνομικοί και 11 αντάρτες έχασαν τη ζωή τους σε βίαια επεισόδια που εκδηλώθηκαν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Συνολικά 12 αστυνομικοί και 11 αντάρτες έχασαν τη ζωή τους σε βίαια επεισόδια που εκδηλώθηκαν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Όπως ανέφερε στο Γερμανικό Πρακτορείο πηγή των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας, πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν χθες το βράδυ σε επίθεση ενόπλων στην πόλη Κιρκούκ στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η επίθεση σημειώθηκε όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον ενός σημείου ελέγχου στο αλ Ριγιάντ δυτικά του Κιρκούκ.Οι ένοπλοι έκαψαν τα πτώματα δύο εκ των αστυνομικών πριν φύγουν.

Στο γειτονικό Αφγανιστάν, επτά αστυνομικοί - συμπεριλαμβανομένου ενός διοικητή - σκοτώθηκαν σε επίθεση των Ταλιμπάν στην επαρχία Κουντούζ, στα βόρεια της χώρας. Οι αντάρτες επιτέθηκαν σε φυλάκιο της αστυνομίας στην επαρχία Εμαμσαχίμπ. Αγνοείται η τύχη ενός αστυνομικού για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έχει σχέση με τους Ταλιμπάν.

Χθες το βράδυ, αφγανικές και αμερικανικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε περιοχή στα περίχωρα του Κουντούζ, όπου υπήρχαν υποψίες ότι ήταν συγκεντρωμένοι Ταλιμπάν και ξένοι μαχητές, και σκότωσαν 11 ενόπλους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο