Πολιτική
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009 10:22

ΝΔ: Εκτός ψηφοδελτίων ο Β. Μαγγίνας

Με επιστολή του στον Πρωθυπουργό, ο Β. Μαγγίνας γνωστοποίησε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Ο Βασίλης Μαγγίνας με επιστολή του στον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, γνωστοποίησε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Στην επιστολή ο πρώην υπουργός αναφέρει πως δεν θα είναι υποψήφιος για να μην μπορεί κανείς να βλάψει την παράταξη.

«Όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες με την, επί μακρόν δημόσια αμφισβήτηση της υποψηφιότητάς μου, αποφάσισα να μη διεκδικήσω την ψήφο των συμπολιτών μου, οι οποίοι για πολλά χρόνια με τίμησαν με τη στήριξή τους», τονίζει στην επιστολή του προς τον Κώστα Καραμανλή ο κ. Μαγγίνας.

«Ομολογώ -συνεχίζει- ότι η εξέλιξη αυτή, με προσβάλλει και με αδικεί, αφού δεν αισθάνομαι ότι υπέχω κάποια πολιτική ή άλλη ευθύνη την οποίαν οφείλω να αναδεχθώ. Προέχει, ωστόσο, η παράταξη και κυρίως το συμφέρον του τόπου».

Και ο κ. Μαγγίνας καταλήγει στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό:

«Θέλω να σε ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη σου και να σε διαβεβαιώσω ότι θα αγωνιστώ για την επικράτηση του Κόμματός μας, στις προσεχείς εκλογές».

Μάχη για την πέμπτη θέση

Με πυρετώδη ρυθμό συνεχίσθηκαν το Σαββατοκύριακο οι διαδικασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας.

Συνεδριάζει σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, στα Κεντρικά Γραφεία της Ν.Δ. η Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος χειρίζεται προσωπικά το θέμα της επιλογής των υποψηφίων βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. τέσσερις θέσεις φαίνονταν «κλειδωμένες» έως την Παρασκευή το βράδυ: Ο Μιλτιάδης Εβερτ επικεφαλής, με τους Γιώργο Σουφλιά, Δημήτρη Σιούφα και Μαριέττα Γιαννάκου να ακολουθούν.

Για την πέμπτη θέση (η οποία θα μεταφραστεί σε έδρα αν το ποσοστό της Ν.Δ. δεν υποχωρήσει πολύ) γίνεται πραγματική μάχη.

Ταυτόχρονα η ανακοίνωση της μη συμμετοχής του Κώστα Σημίτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα στο κόμμα της Ν.Δ.: Αλλοι θεωρούν ότι έτσι αδυνατίζει η επιρροή του Γ. Παπανδρέου στο μεσαίο χώρο, όμως οι περισσότεροι στη Ν.Δ. υποστηρίζουν ότι αυτό λειτουργεί αρνητικά για τον Κώστα Καραμανλή, καθώς τονώνει τα ηγετικά χαρακτηριστικά του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.