Πολιτική
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009 17:37

ΝΔ: Ο Γ. Παπανδρέου προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες

Ευθείες βολές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου εκτόξευσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγορώντας τον για σκόπιμη και συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης των Ελλήνων πολιτών.

Ευθείες βολές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου εκτόξευσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγορώντας τον για σκόπιμη και συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης των Ελλήνων πολιτών.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου από τη ΔΕΘ, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι χαρακτηρίζονται από ασάφεια, αντιφάσεις και άγνοια και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε πρόγραμμα δήθεν εκατό ημερών, τριετούς διάρκειας.

Ο κ. Παπανδρέου «σε συνθήκες κρίσης υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Δεν ξέρει πού και πώς θέλει να πάει. Ξέρει, όμως, ότι θα πάει με έξοδα του ελληνικού λαού. Όλα αυτά είναι επικίνδυνα», τόνισε.

Υπεραμυνόμενος του κυβερνητικού έργου, ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε πως η κυβέρνηση έκανε χειροπιαστά έργα, προχώρησε σε τομές και διαρθρωτικές αλλαγές και ανέφερε ενδεικτικά ότι με την πώληση της «Ολυμπιακής» ο ελληνικός λαός αποφεύγει ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα.

Αναφέρθηκε ακόμα στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, τη συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά, καθώς και τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης.

Κατηγόρησε ακόμη τον κ. Παπανδρέου πως με τις θολές του προτάσεις βάζει τη χώρα σε περιπέτειες.

Παρέθεσε δε συγκεκριμένα παραδείγματα από τα οποία, όπως σημείωσε, προκύπτουν οι αντιφάσεις του κ. Παπανδρέου:

«Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου ο κ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην "Ημερησία" δήλωσε ότι θα καθιερώσει τη φορολόγηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Εκκλησίας.

Μία μέρα μετά, στη ΔΕΘ, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι μέσα από κατάλληλη διαβούλευση θα βρούμε λύση για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας».

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι η δεύτερη διατύπωση του κ. Παπανδρέου είναι σωστή, ενώ η πρώτη όχι, αλλά παρ' όλα αυτά αγνοεί ότι η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας ήδη προβλέπεται.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου πως το κράτος θα έχει έσοδα 31 δισ. ευρώ από ανείσπρακτους φόρους, απάντησε πως τα 18 δισ. είναι από φτωχευμένες εταιρείες και τα υπόλοιπα 7 από προβληματικές δημόσιες επιχειρήσεις.

Διερωτήθηκε δε αν «αυτά συνιστούν άγνοια ή σκόπιμη παραπλάνηση; Ποιόν κοροϊδεύουν; Ποιόν παραπλανούν;».

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά με την εξαγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι θα συγκροτήσει Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της Siemens, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απάντησε με νόημα ότι «τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν καλά την υπόθεση, άρα μπορούν να προχωρήσουν και σε εξεταστική. Μπορεί μάλιστα να τοποθετηθεί πρόεδρος της Επιτροπής ο Κώστας Γείτονας».

Αναφορικά δε με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τον κ. Καραμανλή ότι απεμπολεί το βέτο στα εξωτερικά θέματα, επεσήμανε ότι «όλα έχουν ένα όριο και η παραπλάνηση και η αναλήθεια. Στο Βουκουρέστι υπήρξε το ένα και μοναδικό καθαρό βέτο που έχει βάλει Έλληνας πρωθυπουργός» και ρώτησε πότε ο κ. Παπανδρέου έβαλε βέτο. «Ας μας πει με λέξεις καθαρές», πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε επίσης προβληματική τη θέση του ΠΑΣΟΚ για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, σημειώνοντας πως δημιουργεί ένα θολό τοπίο και για τους εταίρους μας.

Δεν θέλησε τέλος να σχολιάσει την απόφαση του Βασίλη Μαγγίνα να μην είναι υποψήφιος και παρέπεμψε στην ανακοίνωση του πρώην βουλευτή, επισημαίνοντας την αναφορά του πρώην υπουργού ότι πρόθεσή του παραμένει πάντα να βοηθήσει την παράταξη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ