Πολιτική
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009 20:37

Κ. Καραμανλής: Ο Γ. Παπανδρέου διαθέτει μικροπολιτικό σχέδιο

Βολές για ανευθυνότητα και ακατάσχετη παροχολογία εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Μιλώντας σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες, κατηγόρησε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου για ανευθυνότητα και ακατάσχετη παροχολογία.

Πιο αναλυτικά, ανέφερε πως τα «δήθεν μέτρα» που εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη θα στοιχίσουν πάνω από 10 δισ. ευρώ, χρήματα τα οποία δεν μπορεί να βρει. «Όσο σαφής είναι η πραγματικότητα των οικονομικών προκλήσεων και δυσκολιών, τόσο πιο ασαφής είναι ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για το ποια οικονομική πολιτική θα εφαρμόσει» συμπλήρωσε, υποστηρίζοντας πως είναι ασαφής γιατί «μη διαθέτοντας οικονομικό σχέδιο, θέλει απλώς να είναι ευχάριστος στους ψηφοφόρους. ¶ρα ένα είναι σίγουρο: Μικροπολιτικό σχέδιο, όντως διαθέτει: Δηλαδή να μοιράζει παντού υποσχέσεις».

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ακόμη πως «αυτή η απουσία οικονομικού σχεδίου, αυτή η ακατάσχετη παροχολογία, θα οδηγήσει σε ένα και μοναδικό δραματικό αποτέλεσμα: Ανεξέλεγκτο δανεισμό της χώρας και εκτίναξη του δημόσιου χρέους». Σημείωσε μάλιστα πως από όσα λέει το ΠΑΣΟΚ, μόνο σε δύο σημεία δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία, ότι θα αυξήσουν τους φόρους, ότι θα αυξήσουν το δημόσιο χρέος.

Σε αντιδιαστολή ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως ζητά νωπή λαϊκή εντολή για ολοκληρώσει το σχέδιο που έχει εκπονηθεί για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Σημείωσε για άλλη μία φορά πως θα προωθηθούν σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων που θεωρούνται κρίσιμα για την οικονομία, η περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση επιχειρήσεων.

Καταλήγοντας επανέλαβε πως έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα χρόνια κλαι δήλωσε αποφασισμένος να εφαρμόσει «τις δύσκολες πολιτικές που χρειάζονται». «Η Ελλάδα χρειάζεται υπεύθυνη δύναμη στο τιμόνι του μέλλοντος» κατέληξε.