Πολιτική
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009 15:37

Νέες επικρίσεις ΠΑΣΟΚ για την οικονομία

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης για την οικονομική της πολιτική εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, απορρίπτοντας τις επικρίσεις της κυβέρνησης για τις οικονομικές εξαγγελίς του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ.

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης για την οικονομική της πολιτική εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, απορρίπτοντας τις επικρίσεις της κυβέρνησης για τις οικονομικές εξαγγελίς του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός δεν έχει πρόγραμμα για την κρίση.

Με αφορμή τις επισημάνσεις του αρμόδιου Ευρωπαίου Επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια, σημείωσε πως η δήλωσή του αντανακλά τη δυσπιστία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις πολιτικές των τελευταίων 5,5 ετών.

Ψηφοδέλτια ΝΔ

«Ο κ. Κ. Καραμανλής δεν πήρε αποφάσεις όταν χρειάστηκε, αθωώνοντας στην πράξη ορισμένα στελέχη του καθώς αν είχαν «κάνει κάτι» έπρεπε να αποπεμφθούν «τότε», ενώ αν δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό εναντίον τους γιατί δεν συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια», σχολίασε ο κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τον αποκλεισμό ορισμένων προσώπων από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά δε την οξύτατη αντίδραση του κ. Τσιτουρίδη, σχολίασε πως «η δήλωσή του μιλά από μόνη της».

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες, ενώ ερωτηθείς αν «ο κ. Παπαδήμος έκλεισε την πόρτα» στο ΠΑΣΟΚ, απάντησε ότι «δεν μπαίνει σε ονοματολογία», προσθέτοντας ότι «ο κ. Παπαδήμος τιμά την χώρα μας, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και ελπίζουμε να συνεχίσει να την κάνει και με τη νέα διακυβέρνηση».

Δημοσκοπήσεις

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις πολύ προσεκτικά, χωρίς να κρύβει την ικανοποίησή του για την απήχηση που βρίσκουν οι προτάσεις του Κινήματος στους Έλληνες πολίτες και μετά τη ΔΕΘ, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει την δουλειά του «ως την τελευταία μέρα για να διευρύνει την καταγραφόμενη υπεροχή του».

Ντιμπέιτ

«Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τη ΝΔ για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ Καραμανλή - Παπανδρέου, ενώ εκεί που υπάρχουν περισσότερα προβλήματα είναι με το ντιμπέϊτ των 6», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

«Θέλουμε να διεξαχθεί ένα διαφορετικό ντιμπέϊτ, περιμένουμε μια γραπτή πρόταση από την κυβέρνηση», πρόσθεσε.