Αθλητικά
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009 09:56

Οι υποψήφιοι για τον πάγκο του Ολυμπιακού

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία αναζήτησης νέου προπονητή στον Ολυμπιακό με τους επικρατέστερους υποψηφιους να προέρχονται από την ισπανική και την ιταλική αγορά. Η πλάστιγγα αυτή τη στιγμή φέρεται να γέρνει προς τη λύση Κίκε Φλόρες. Τον Ζίκο θέλουν οι Βραζιλιάνοι του Ολυμπιακού.

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία αναζήτησης νέου προπονητή στον Ολυμπιακό με τους επικρατέστερους υποψηφιους να προέρχονται από την ισπανική και την ιταλική αγορά. Η πλάστιγγα αυτή τη στιγμή φέρεται να γέρνει προς τη λύση Κίκε Φλόρες. Τον Ζίκο θέλουν οι Βραζιλιάνοι του Ολυμπιακού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση της απομάκρυνσης του Γεωργιανού τεχνικού από τον πάγκο του Ολυμπιακού, προτάθηκαν 20 προπονητές. Μάλιστα, ο Φλόρες προτάθηκε από τέσσερις διαφορετικούς μάνατζερ. Στο στρατόπεδο των πρωταθλητών Ελλάδος πάντως, δεν φαίνονται να βιάζονται και θα εξετάσουν πολύ προσεκτικά τις λύσεις που έχουν στα χέρια τους.

«Θα εξετάσουμε την αγορά, θα δούμε τι υπάρχει και όταν έρθει η ώρα θα αποφασίσουμε. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για την ομάδα», έλεγαν στελέχη της διοίκησης του Ολυμπιακού. Ένα ακόμα όνομα που ακούστηκε έντονα τις τελευταίες ώρες ήταν αυτό του Λουτσιάνο Σπαλέτι, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από τη Ρόμα.

Η περίπτωση του Ιταλού προπονητή ωστόσο, θα πρέπει να αποκλειστεί κυρίως λόγω του υψηλού του κασέ, ενώ και ο ίδιος δύσκολα θα επέλεγε την Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Παρόλα αυτά άνθρωποι του συλλόγου διαβεβαίωναν ότι ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει προπονητή που θα προέρχεται από την ισπανική ή την ιταλική αγορά.

Η εφημερίδα «Goal» επικοινώνησε με τον Κίκε Φλόρες, ο οποίος τόνισε ότι είναι «ζεστός» στο ενδεχόμενο να έρθει στους πρωταθλητές Ελλάδας. «Η αλήθεια είναι πως έχω δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα από Έλληνες δημοσιογράφους σχετικά με το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού. Σε επικοινωνία είτε μαζί μου είτε με τον ατζέντη μου δεν έχει έρθει κανένας ακόμη από την ελληνική ομάδα. Όμως δεν θα ήμουν καθόλου αρνητικός στο να έρθω να δουλέψω σε μια μεγάλη ομάδα και να αντιμετωπίσω μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Αν μου κάνουν επίσημη κρούση, σίγουρα θα το σκεφτώ και γιατί όχι να έρθω στην Ελλάδα. Είδα πέρυσι με την Μπενφίκα και την ποιότητα του Ολυμπιακού, αλλά και τον καταπλητικό κόσμο που έχει. Είμαι έτοιμος να ακούσω την πρόταση τους».

Ένα ακόμα όνομα που «παίζει» έντονα για τον Ολυμπιακό είναι αυτό του Ζίκο. Χθες υπήρξε και σχετικό δημοσιεύμα στη Βραζιλία για ενδιαφέρον της ελληνικής ομάδας για τον Ζίκο με δηλώσεις του Ντουντού. «Ήταν μεγάλη η έκπληξη για μένα ότι παραιτήθηκε ο προπονητής την παραμονή ενός τόσου σημαντικού ματς. Η διοίκηση όμως της ομάδας ξέρει τι κάνει. Αν ερχόταν ο Ζίκο, θα ήταν πάντως καταπληκτικό για τον Ολυμπιακό«, τόνισε ο μέσος των «ερυθρολεύκων».

πηγή: www.gazzetta.gr