Πολιτική
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009 13:32

Συνάντηση Μπακογιάννη - Σπέκχαρντ

Η προετοιμασία της επικείμενης συνάντησης της κ. Μπακογιάννη με την Αμερικανίδα ομόλογό της Χίλαρι Κλίντον στη Νέα Υόρκη βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών με τον Αμερικανό πρέσβη Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

Με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο της η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, κατόπιν αιτήματος του.

Όπως είπε ο ίδιος ο κ. Σπέκχαρντ, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η προετοιμασία της συνάντησης της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών με την Αμερικανίδα ομόλογό της Χίλαρι Κλίντον, κατά την επίσκεψη της κ. Μπακογιάννη στη Νέα Υόρκη με αφορμή τη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η επικείμενη συνάντηση κορυφής του ΟΑΣΕ σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών λίγο πριν το τέλος του έτους με την οποία θα κλείσει η ελληνική προεδρία.

Τέθηκαν ακόμη οικονομικά θέματα εν όψει της σύγκλησης, μέσα στο φθινόπωρο, της διμερούς επιτροπής οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, με σκοπό την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων.

Ήταν μια διπλωματική συνάντηση ρουτίνας με σκοπό την ενίσχυση των οικονομικών και διπλωματικών σχέσεων, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπέκχαρντ.