Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009 13:59

ΠΑΣΟΚ: Βραχίονας κυβερνητικής προπαγάνδας η ΕΡΤ

Η διοίκηση της ΕΡΤ έχει μετατρέψει τη δημόσια τηλεόραση σε βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας, καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ, απειλώντας με προσφυγή στο ΕΣΡ και τη Δικαιοσύνη.

Για απαράδεκτη και αντιδηκρατική συμπεριφορά καταγγέλλει τη διοίκηση της ΕΡΤ το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η δημόσια τηλεόραση γράφει ένα νέο "έπος" προπαγάνδας, για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας, που θα ζήλευε κάθε εταιρεία προβολής και διαφήμισης, και μάλιστα, με τα λεφτά του Έλληνα πολίτη».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η διοίκηση της ΕΡΤ:

- διαχειρίζεται τον τηλεοπτικό χρόνο κατά το δοκούν,

- χρησιμοποιεί το ρεπορτάζ με τρόπο που η ΝΔ να θέτει ερωτήματα ή να προβάλλει στοιχεία που φαίνεται ότι μένουν αναπάντητα και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ,

- διαθέτει τεχνικά μέσα για την κάλυψη των δραστηριοτήτων των πολιτικών αρχηγών, με δύο μέτρα και δύο σταθμά,

- έχει επιστρατεύσει νέες μεθόδους για την προβολή των θεμάτων που επιλέγει να δώσει έμφαση η ηγεσία της ΝΔ,

- προβάλει δραστηριότητες υπουργών, που είναι ενταγμένες στην προσωπική και κομματική προεκλογική τους καμπάνια, και

- «βάζει στο ψυγείο» δημοσιογράφους επειδή απλώς καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ ή δεν τους είναι αρεστοί.

«Παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες για την επισήμανση όλων αυτών των προκλητικών ενεργειών, η διοίκηση της ΕΡΤ παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Κινήματος και συνεχίζει:

«Είναι προφανές ότι η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης έχει πάρει τις αποφάσεις της και για την προεκλογική περίοδο. Έχει μετατρέψει τη δημόσια τηλεόραση σε βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας».

«Κατόπιν όλων αυτών -καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ- μόνη οδός είναι η καταγγελία της απαράδεκτης και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς της Διοίκησης της ΕΡΤ. Επισημαίνουμε δε ότι, εφόσον συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, θα προσφύγουμε στο ΕΣΡ και τη Δικαιοσύνη».

Απάντηση ΕΡΤ

«Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θίγει σήμερα τη δημοσιογραφική ομάδα της Ε.Ρ.Τ., η οποία με αξιοπρέπεια και αυστηρό επαγγελματισμό επιτελεί το έργο της, που επιβραβεύει η κοινωνία, όπως προκύπτει απ’ όλες τις μετρήσεις, ποιοτικές και ποσοτικές.

Για τα περαιτέρω παραπέμπουμε στο Ε.Σ.Ρ. που εποπτεύει και ελέγχει το χρόνο και την τηλεοπτική κατανομή του στα πολιτικά κόμματα και τις κατευθυντήριες γραμμές του οποίου απαρέγκλιτα τηρεί η Ε.Ρ.Τ., σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τις αποφάσεις της Διακομματικής».