Κόσμος
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 12:25

Εξι Ιταλοί στρατιώτες νεκροί από την έκρηξη στην Καμπούλ

Εξι Ιταλοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρεις ακόμα τραυματίστηκαν σοβαρά, από την επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την ισχυρότατη έκρηξη έχουν τραυματιστεί συνολικά 38 άτομα.

Εξι Ιταλοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρεις ακόμα τραυματίστηκαν σοβαρά, από την επίθεση αυτοκτονίας -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- στην Καμπούλ, δήλωσε πηγή του ιταλικού υπουργείου Αμυνας στο πρακτορείο Reuters.

H ισχυρότατη έκρηξη έπληξε ιταλικά στρατιωτικά οχήματα συνοδείας τα οποία ανήκουν στη διεθνή δύναμη του ΝΑΤΟ, ενώ κινούνταν σε δρόμο που συνδέει το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ με την περιοχή όπου στεγάζονται η αμερικανική πρεσβεία και άλλες διπλωματικές αποστολές.

Αφγανοί στρατιώτες εθεάθησαν να μεταφέρουν τραυματισμένους πολίτες σε ασθενοφόρα. Από την έκρηξη καταστράφηκαν και άλλα οχήματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 38.

Λίγο πριν από την έκρηξη ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο το οποίο βρίσκεται επίσης στο κέντρο της πόλης.

Σημειώνεται πως σήμερα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν έφτασε για 48ώρη επίσκεψη ο Γάλλος υπουργός Αμυνας Ερβέ Μορέν, ο οποίος θα επισκεφθεί τις τρεις βάσεις επιχειρήσεων των γαλλικών δυνάμεων, περίπου 50 χιλιόμετρα ανατολικά της Καμπούλ.

Δύο ημέρες πριν από την επίσκεψη, ο Γάλλος υπουργός είχε ταχθεί κατά μίας βιαστικής αποχώρησης των γαλλικών στρατευμάτων, αλλά υπέρ μια αναθεώρησης της στρατηγικής της διεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ