Πολιτική
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009 15:06

Αντιδρούν οι δημοσιογράφοι για τους όρους του debate

Αντιδρούν οι δημοσιογράφοι στους όρους διεξαγωγής του ντιμπέιτ. Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι οι όροι του ντιμπέιτ της 21ης Σεπτεμβρίου είναι σαφώς χειρότεροι από αυτούς της προηγούμενης τηλεμαχίας.

Αντιδρούν οι δημοσιογράφοι για τους όρους διεξαγωγής του debate. Σε ανακοίνωση που ανέγνωσε η κ. Μαρία Χούκλη -συντονίστρια στην τηλεμαχία- σημειώνεται ότι οι όροι του debate της 21ης Σεπτεμβρίου είναι σαφώς χειρότεροι από αυτούς της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης τον περασμένο Μάιο.

«Διαπιστώνουμε ότι διαδικασία, έτσι όπως έχει οριστεί, καθιστά περιττή την παρουσία των δημοσιογράφων. Οι όροι διεξαγωγής είναι χειρότεροι από εκείνους που ίσχυσαν στην τηλεμαχία του περασμένου Μαΐου και είχαμε καταγγείλει όλοι. ¶λλωστε, και τα κόμματα έχουν καταγγείλει τη διαδικασία με βαρείς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Ο δημοσιογράφος πρέπει να μπορεί να ρωτάει ελεύθερα, να έχει επαρκή χρόνο για να διατυπώσει τις ερωτήσεις και να έχει τη δυνατότητα να ζητήσει διευκρινίσεις από τον πολιτικό αρχηγό», ανέφερε η κ. Χούκλη.

Τέλος, η κ. Χούκλη απηύθυνε έκκληση για διάλογο με τους εκπροσώπους των κομμάτων στη διακομματική, ακόμα και εντός της ημέρας, προκειμένου να καθοριστεί εγκαίρως το πλαίσιο διεξαγωγής του debate και να είναι χρήσιμη η παρουσία των επτά δημοσιογράφων από τα τηλεοπτικά δίκτυα εθνικής εμβέλειας.