Πολιτική
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 16:17

Κ. Καραμανλής: «Δεν παίζουμε με το μέλλον του τόπου»

«Έχουμε σχέδιο που εγγυάται ασφαλή έξοδο από την κρίση», δήλωσε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του στο Μεσολόγγι ο Κ. Καραμανλής.

«Γνωρίζουμε τις επιπτώσεις της διεθνούς συγκυρίας. Έχουμε την αποφασιστικότητα που απαιτούν οι καιροί. Έχουμε συγκροτημένο σχέδιο, που εγγυάται ασφαλή έξοδο από την κρίση. Σχέδιο που εξασφαλίζει δυναμική επανεκκίνηση την επόμενη μέρα. Σχέδιο που εγγυάται ότι, από το 2011, η πατρίδα μας θα βρίσκεται στις πρώτες χώρες που θα παίρνουν το δρόμο της ανάκαμψης». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, το μεσημέρι σε ανοικτή συγκέντρωση, στην περιοχή που κατασκευάζεται η νέα μαρίνα του Μεσολογγίου.

Με αφορμή πάντα τη διεθνή οικονομία και τις επιπτώσεις στην Ελλάδα, ο Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, προσθέτοντας ότι «η οικονομία μας, αν και επέδειξε ισχυρές αντοχές, υφίσταται αναπόφευκτα τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης». Παράλληλα σημείωσε ότι «η οικονομία σηκώνει το τεράστιο βάρος του δημοσίου χρέους, που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.»

Όπως ανέφερε στην συνέχεια ο πρωθυπουργός «θέλουμε να γνωρίζουν οι πολίτες την αλήθεια και να ξέρουν που βαδίζουν».Μάλιστα υπογράμμισε ότι οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν έκτακτες αποφάσεις, τώρα και όχι αύριο. Διότι όπως εξήγησε, «οι πολίτες δικαιούνται να πληροφορούνται άμεσα τί σκέφτονται και τί σχεδιάζουν οι πολιτικές δυνάμεις, δικαιούνται καθαρές απαντήσεις στα ερωτήματά τους, χωρίς μισόλογα και χωρίς ωραιοποιήσεις».

Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι αποφάσεις που θα πάρουμε, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα κρίνουν την έκταση, την ένταση, αλλά και τη διάρκεια των επιπτώσεων της κρίσης.» Και πρόσθεσε: «Οι καιροί δεν αφήνουν περιθώρια για πειραματισμούς. Με το μέλλον του τόπου δεν παίζουμε. Με το αύριο των παιδιών μας, δεν παίζουμε.»

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, ότι «ενώ τελικά, μετά από μήνες άρνησης, παραδέχεται τη σοβαρότητα και την ένταση της κρίσης, παρουσιάζει μόνο ευχάριστες συνταγές». Μάλιστα υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ κρατά κλειστά τα χαρτιά του και δεν τολμά να αποκαλύψει κανένα από τα δύσκολα μέτρα που θα έπαιρνε, αν ερχόταν στην εξουσία». Επίσης ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ παραδέχεται ότι είναι ανάγκη να περιοριστεί το έλλειμμα, αλλά δεν λέει, πώς θα το μείωνε. αφού εκείνο που λέει, είναι πώς θα το αυξήσει».

Όσον αφορά στην κυβερνητική πολιτική, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «οι έγκαιρες και στοχευόμενες παρεμβάσεις μας, είχαν ως αποτέλεσμα να περνούμε, σήμερα, την κρίση πολύ ηπιότερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.» Και εξήγησε: «Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων ενίσχυσαν τις αντοχές της Οικονομίας. ΓιΆ αυτό ακριβώς, δεν είμαστε στη βαθιά ύφεση που μπήκαν οι περισσότερες οικονομίες της ευρωζώνης. Σήμερα, στο μέσο της παγκόσμιας κρίσης, η ανεργία στην Ελλάδα είναι χαμηλότερη απΆ αυτή που άφησαν πίσω τους, το 2004, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ