Αθλητικά
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2009 23:20

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2

Ο Ολυμπιακός απέδρασε από την Τούμπα με τους τρεις βαθμούς κερδίζοντας 2-1 τον ΠΑΟΚ. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος πέτυχε το νικητήριο γκολ για τους "ερυθρόλευκους" στο 90'. Ο Βιεϊρίνια άνοιξε το σκορ στο 10' για να ισοφαρίσει στο 41' ο Ντιόγκο.

Η ένταση των παικτών στον αγωνιστικό χώρο ήταν φανερή από τα πρώτα λεπτά. Ο Ντιόγκο ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής σε δύο φάσεις (εκτός φάσης σπρώξιμο στον Γκαρσία-αγκωνιά στον Βιεϊρίνια που του μάτωσε τα χείλη) και κακώς δεν τιμωρήθηκε από τον Κάκο με κάρτα.

Κάπως έτσι πέρασαν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, που όμως είχε ιδανική συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ στην πρώτη του στημένη φάση, με την καλή εκτέλεση κόρνερ του Σορλέν και τη γυριστή κεφαλιά του Βιεϊρίνια άνοιξε νωρίς το σκορ, πήρε ψυχολογία και ζέστανε τον κόσμο του.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε ομάδα χωρίς αρχή και τέλος. Παίκτες στατικοί, χωρίς καλή κυκλοφορία της μπάλας και με τον Ντιόγκο να γυρίζει πολύ πίσω για να πάρει την μπάλα, μοιραία οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Οι πολλές απουσίες έδειχναν να τους επηρεάζουν.

Ο ΠΑΟΚ αντί να εκμεταλλευτεί τη μέτρια απόδοση του Ολυμπιακού και να συνεχίσει την πίεση ψηλά, γύρισε πίσω και άφησε χώρο στους φιλοξενούμενους επιλέγοντας να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Οι αντεπιθέσεις δεν του βγήκαν και επιπλέον δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Δύο λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ αρκούσαν στους παίκτες του Ολυμπιακού για να ισοφαρίσουν στο 41'. Ο Λίνο αρχικά έχασε τον Τοροσίδη στη δεξιά πτέρυγα, ο Έλληνας διεθνής έκανε τη σέντρα και ο Ντιόγκο, υπό το βλέμμα του… παρατηρητή Τσιρίλο με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Χαλκιά κάνοντας το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και έχασε μία σπουδαία ευκαιρία στο 59', παρόμοια με τη φάση του γκολ (σέντρα Τοροσίδης, κεφαλιά Ντιόγκο) αλλά ο Χαλκιάς μπλόκαρε. Ο ΠΑΟΚ μετά το 60' ισορρόπησε και προσπάθησε να απειλήσει.

Οι γηπεδούχοι έχασαν τη δική τους μεγάλη ευκαιρία στο 77', όταν ο Φιλομένο "τσίμπησε" την μπάλα μετά τη σέντρα του Λίνο, πρόλαβε τον Μέλμπεργκ και σούταρε στην κίνηση, στέλνοντας όμως την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.

Ο Ολυμπιακός "έκλεψε" τους βαθμούς της νίκης στο 90' με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να σκοράρει με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Ντουντού και κεφαλιά πάσα του Τοροσίδη.

Πηγή: www.goal.com/gr