Αθλητικά
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 20:51

F1: Κινητήρες... τέλος για Φέτελ

Από κινητήρες έχει ξεμείνει ο Σεμπαστιάν Φέτελ, καθώς έχει χρησιμοποιήσει, ήδη, οχτώ, που είναι και το επιτρεπόμενο όριο από τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Από κινητήρες έχει ξεμείνει ο Σεμπαστιάν Φέτελ, καθώς έχει χρησιμοποιήσει, ήδη, οχτώ, που είναι και το επιτρεπόμενο όριο από τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Αυτό σημαίνει ότι αν χρησιμοποιήσει και ένατο στους επόμενους τέσσερις αγώνες, τότε θα δεχτεί ποινή δέκα θέσεων στο γκριντ της εκκίνησης. Στο όριο βρίσκονται αρκετοί οδηγοί που έχουν εφτά, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν τη δυνατότητα χρήσης δυο κινητήρων ακόμα.

Τα προβλήματα για τη Red Bull τον τελευταίο καιρό είναι πολλά και ένα από αυτά είναι και οι κινητήρες. Οι δυο σπασμένοι, που είχε ο Σεμπαστιάν Φέτελ στο Γκραν Πρι του Βελγίου, έχουν αναγκάσει τόσο το Γερμανό όσο και την αυστριακή ομάδα να κάνουν το... σταυρό τους στους τέσσερις τελευταίους αγώνες της σεζόν, ώστε να μη χρειαστούν άλλο κινητήρα, καθώς θα είναι ο ένατος και θα πρέπει ο οδηγός να υποστεί ποινή δέκα θέσεων στο γκριντ, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA.

Όσον αφορά τον ομόσταυλό του στους «ταύρους», Μαρκ Γουέμπερ, βρίσκεται και αυτός στο όριο, από τη στιγμή που έχει χρησιμοποιήσει εφτά κινητήρες κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, όπως έχουν κάνει και οι Χάμιλτον, Κοβαλάινεν της McLaren, Κούμπιτσα, Χάιντφελντ της BMW, Τρούλι, Γκλοκ της Toyota, Ρόζμπεργκ, Νακατζίμα της Williams, καθώς και το αγωνιστικό δίδυμο της Brawn GP, Ρούμπενς Μπαρικέλο και Τζένσον Μπάτον. Πιο ήσυχο έχουν το κεφάλι τους οι Ferrari, Renault και Toro Rosso, καθώς έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση ακόμα δυο κινητήρων.

Αναλυτικά οι κινητήρες που έχουν χρησιμοποιήσει οδηγοί και ομάδες

Red Bull

Σεμπαστιάν Φέτελ 8

Μαρκ Γουέμπερ 7

Brawn GP

Τζένσον Μπάτον 7

Ρούμπενς Μπαρικέλο 7

McLaren

Λιούις Χάμιλτον 7

Χέικι Κοβαλάινεν 7

BMW

Ρόμπερτ Κούμπιτσα 7

Νικ Χάιντφελντ 7

Toyota

Γιάρνο Τρούλι 7

Τίμο Γκλοκ 7

Williams

Νίκο Ρόζμπεργκ 7

Καζούκι Νακατζίμα 7

Ferrari

Τζιανκάρλο Φισικέλα 6

Κίμι Ραϊκόνεν 6

Renault

Φερνάντο Αλόνσο 6

Ρομάν Γκροζάν 6

Toro Rosso

Χαϊμέ Αλγκουερσουάρι 6

Σεμπαστιάν Μπουέμι 6

Πηγή: www.gazzetta.gr