Πολιτική
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009 05:25

Η ατζέντα της ημέρας

* Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα οι τέσσερις συλληφθέντες σε Χαλάνδρι και Γαλάτσι που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

* Αρχίζουν σήμερα στην Κέρκυρα οι διήμερες εργασίες της 4ης Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης Αιρετών Γυναικών, με θέμα: «Αντιμετωπίζουμε την Κρίση - Στηρίζουμε τη Γυναίκα». Την συνδιάσκεψη διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας και η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας.

* Από σήμερα 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου ο τριήμερος εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα: «Μάγοι, ξόρκια και φυλακτά: Η μαγεία στον αρχαίο και χριστιανικό κόσμο», στον οποίο συμμετέχει το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

* Εγκαινιάζεται σήμερα από τον υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λυκουρέντζο, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης.

* Αρχίζει σήμερα στον 1ο όροφο της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) η διημερίδα προς τιμήν της ομότιμης καθηγήτριας Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Καλλιόπης Κούφα, με την ευκαιρία της επίδοσης του διεθνούς Τιμητικού Τόμου: «The Diversity of International Law Essays in Honour of Professor Kalliopi K. Koufa».

* Στις 10 π.μ. η τελετή ορκωμοσίας των κληρωτών της Γ’ ΕΣΣΟ 2009, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην Τρίπολη, παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτεράρχου (Ι) Βασιλείου Κλόκοζα.

* Στις 10 π.μ. συνέντευξη της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, στο ραδιόφωνο του Αnt1.

* Στις 10:30 π.μ. συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha.

* Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη της γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα στο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στη Μεταμόρφωση.

* Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη της υφυπουργού Χωροταξίας της κυβέρνησης Βικτώρια Αυστραλίας, Τζένης Μικάκου, στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης όπου θα συναντηθεί με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στις 11 π.μ. συνάντηση της Φάνης Πάλλης Πετραλιά με την Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Εταιρειών για το πρόβλημα που προκλήθηκε με τις ασφαλιστικές εταιρείες που έκλεισαν.

* Στις 11 π.μ. στο Νομαρχιακό Μέγαρο Χανίων συνέντευξη Τύπου για τις δυνατότητες ενημέρωσης των πολιτών και των εκπροσώπων των κομμάτων και των ΜΜΕ που θα παρέχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση την βραδιά των εθνικών εκλογών.

* Στις 12 το μεσημέρι ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, θα εγκαινιάσει το 1ο Εργαστήρι Παιδαγωγικής Πολιτιστικής και Ψυχαγωγικής Απασχόλησης παιδιών προσχολικής ηλικίας, στο Παγκράτι (Ευφρονίου 11).

* Στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Αμαρουσίου θα γίνει η παραλαβή από τον ΟΑΣΑ του λεωφορείου που θα συνδέει τους Δήμους Αμαρουσίου-Λυκόβρυσης-Πεύκης-Μελισσίων-Βριλησσίων.

* Στις 12:30 μ.μ. στο Καστελόριζο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της «Κυράς της Ρω».

* Στη 1 μ.μ. στον Περισσό, συνάντηση της γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΑΣΕ) και το προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών (ΣΥΑΕ).

* Στις 2:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Olympic» στα Ιωάννινα, συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα με θέμα: «Ολοκληρωμένη πολιτική για τις μικρές επιχειρήσεις».

* Στις 5 μ.μ. στο Εμπορικό Επιμελητήριο Σύρου, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

* Στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Galaxy» στην Πάτρα, συνέντευξη Τύπου της γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα στα τοπικά ΜΜΕ.

* Στις 6 μ.μ. ομιλία του Γιώργου Καρατζαφέρη σε προεκλογική συγκέντρωση στο Εμπορικό Επιμελητήριο Σύρου.

* Στις 7:30 μ.μ. ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

* Στις 7:30 μ.μ. ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου ,σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης.

* Στις 8 μ.μ. ομιλία Αλέκας Παπαρήγα σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

* Στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα, ομιλία του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ραγκούση.

* Στις 8:30 μ.μ. ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην Πλατεία Ταχυδρομείου στα Ιωάννινα.