Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009 21:10

Κώστας Μποτόπουλος: Παρατηρητής των διεθνών εξελίξεων η κυβέρνηση

Αδράνεια σε ό,τι αφορά τα εθνικά μας ζητήματα καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Κώστας Μποτόπουλος, υποψήφιος βουλευτής ΑΆ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο naftemporiki.gr. Σημειώνει μάλιστα πως ο πρωθυπουργός επέλεξε το ρόλο του παρατηρητή τόσο στο θέμα του δημοψηφίσματος στην Κύπρο για το σχέδιο Ανάν, όσο και στο πεδίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου, όπως υποστηρίζει, η χώρα μας έχασε σε κύρος και σε αξιοπιστία.

Αδράνεια σε ό,τι αφορά τα εθνικά μας ζητήματα καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Κώστας Μποτόπουλος, υποψήφιος βουλευτής ΑΆ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο naftemporiki.gr.

Σημειώνει μάλιστα πως ο πρωθυπουργός επέλεξε το ρόλο του παρατηρητή τόσο στο θέμα του δημοψηφίσματος στην Κύπρο για το σχέδιο Ανάν, όσο και στο πεδίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου, όπως υποστηρίζει, η χώρα μας έχασε σε κύρος και σε αξιοπιστία.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, τονίζει ότι παρατηρείται μια διαρκής δυσκολία να θέσει η Ελλάδα τους όρους του «παιχνιδιού». Το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει, λέει «ναι» στις διαπραγματεύσεις, αλλά παράλληλα χρειάζεται μια πολύ αυστηρή από μέρους της Ελλάδας αίτηση προς την Τουρκία για τήρηση των προϋποθέσεων σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Επισημαίνει δε την ανάγκη ανθρωπιστικής μεταχείρισης των μεταναστών και βελτίωσης τάχιστα των κέντρων υποδοχής, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία μιας ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης με σκοπό τη σφαιρική αντιμετώπιση του ζητήματος.

Συνέντευξη στην Αλίνα Σαράντη