Πολιτική
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009 10:00

Κ. Καραμανλής: To ΠΑΣΟΚ προσφέρει «κούφιες» ελπίδες

Σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε κατά τη χθεσινοβραδινή ομιλία του στην Πάτρα ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προσφέρει «κούφιες, πλασματικές και χτισμένες στην άμμο» ελπίδες.

Σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε κατά τη χθεσινοβραδινή ομιλία του στην Πάτρα ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προσφέρει «κούφιες, πλασματικές και χτισμένες στην άμμο» ελπίδες.

«Είναι χτισμένες στην άμμο των εξωπραγματικών και ανεύθυνων παροχών, που ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ. Στην απουσία σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αυτές οι παροχές θα εκτινάξουν το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος. Θα είναι καταστροφικές για την οικονομία. Θα μας γυρίσουν χρόνια πίσω», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Επεσήμανε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ, τις τελευταίες ημέρες, έχει παραδεχθεί πλέον τη σοβαρότητα της κρίσης, αλλά επιμένει στις εξωπραγματικές υποσχέσεις του, και συμπλήρωσε ότι αναγνωρίζει την ανάγκη να περιοριστούν ελλείμματα και χρέη, αλλά προτείνει μέτρα που οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα.

Σκληρή κριτική άσκησε ο πρωθυπουργός και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, κατηγορώντας τον πως με τις εξαγγελίες του τραυματίζει την αξιοπιστία της χώρας σε διεθνές επίπεδο, αφού, όπως ανέφερε, «αμφισβητεί συμφωνίες και στρατηγικές συμμαχίες και δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας».

Διερωτήθηκε δε: «Την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, θα την επανεξετάσει. Τη στρατηγική συμμαχία του ΟΤΕ, θα την ξαναμελετήσει. Τη συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά, θα την ξαναδεί. Τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, θα τον βάλει σε νέα διαπραγμάτευση. Γιατί άραγε; Τί ακριβώς σχεδιάζει; Σε ποιά κατεύθυνση προσανατολίζεται;»

Στη στάση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καραμανλής αντέταξε το «καθαρό», όπως σημείωσε, μήνυμα της ΝΔ, υπογραμμίζοντας: «προτείνουμε συγκεκριμένο σχέδιο, που οδηγεί, με στέρεα βήματα, στην προοπτική δυναμικής ανάκαμψης», γιατί, όπως ανέφερε, πρέπει να ληφθούν τώρα οι αναγκαίες αποφάσεις για να κερδίσουμε την Ελλάδα που θέλουμε, μια Ελλάδα με αισιοδοξία, με ισχυρή ανάπτυξη, με αυξανόμενες θέσεις εργασίας και με πραγματικά κοινωνικό κράτος.

Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των εκλογών. Απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους τόνισε χαρακτηριστικά: «η νίκη αυτή είναι δική μας. Ο παλμός, το πάθος, η δύναμη της ψυχής σας είναι η πιο μεγάλη εγγύηση. Το μήνυμά σας φτάνει σ' ολόκληρη τη χώρα. Συνεχίζουμε μαζί. συνεχίζουμε αποφασιστικά. Όλες και όλοι μαζί. Είμαι και θα είμαι δυναμικά παρών στην πρώτη γραμμή. Είμαι αποφασισμένος να υπηρετώ υπεύθυνα την πατρίδα μου. Είμαι αποφασισμένος να εξαντλώ κάθε προσπάθεια για το συλλογικό καλό. Μαζί θα παλέψουμε. Μαζί συνεχίζουμε. Πάμε, όλοι και όλες, μαζί, για τη νίκη».