Πολιτική
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009 15:43

Αλ. Τσίπρας: Σύνταξη 500€ το μέλλον που οραματίζονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Το Β' ΚΑΠΗ Καισαριανής επισκέφθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, απ' όπου κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι το μέλλον που οραματίζονται για τους ηλικιωμένους, είναι ένα μέλλον μιας σύνταξης πείνας, των 500 ευρώ. Αύριο στην πλατεία Κοτζιά η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Β' ΚΑΠΗ Καισαριανής επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απ' όπου κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι το μέλλον που οραματίζονται για τους ηλικιωμένους, είναι ένα μέλλον μιας σύνταξης πείνας, των 500 ευρώ.

«Κάθε φορά που έχουμε εκλογές, βλέπουμε ότι τα δυο μεγάλα κόμματα, τα κόμματα εξουσίας θυμούνται την τρίτη ηλικία. Βάζουν ηλικιωμένους στα φυλλάδιά τους, μιλάνε για τιμημένα γηρατειά, αναφέρονται σ΄ αυτή την ηλικιακή κατηγορία. Όμως, όταν πάνε να συζητήσουν, σ΄ αυτές τις σοβαρές συζητήσεις που κάνουν στην τηλεόραση για την οικονομία, την κοινωνική ασφάλιση, τότε μιλάνε για αριθμούς. Κι όταν αναφέρονται στην Τρίτη ηλικία, αναφέρονται με την έννοια του κόστους. Πόσο μας κοστίζει το ασφαλιστικό; Πολύ μας κοστίζει το ασφαλιστικό. Δεν μπορούμε να δώσουμε συντάξεις. Πόσο μας κοστίζει η δημόσια υγεία; ¶ντρα διαφθοράς τα νοσοκομεία, 30% πάνω, έξοδα πολλά, δεν μπορούμε να έχουμε νοσοκομεία. Πόσο μας στοιχίζουν προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας; Δεν μπορούμε να έχουμε το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" κτλ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΝ και πρόσθεσε:

«Η διαφορά ανάμεσα στη δική μας την αντίληψη και την αντίληψη αυτών που τα τελευταία χρόνια κυβερνούν είναι ότι τους ανθρώπους δεν τους βλέπουμε ως αριθμούς, ως κόστος και ότι αντιλαμβανόμαστε την πολιτική με την έννοια των κοινωνικών αναγκών και όχι με την έννοια των αριθμών και τους κόστους».

«Ποιο είναι λοιπόν το μέλλον που οραματίζονται ή αυτό που έχουν φτιάξει όλα τα προηγούμενα χρόνια τα κόμματα εξουσίας γι αυτή την κοινωνική κατηγορία, που τη θυμούνται κάθε φορά που έχουμε εκλογές για να τους βάλουν στα φυλλάδια και μετά τους ξεχνάνε. Το μέλλον που οραματίζονται είναι ένα μέλλον μιας σύνταξης πείνας, στην καλύτερη περίπτωση των 500 € ή 950 € για το ζευγάρι κι από κει και πέρα ο καθένας στο έλεος, ό,τι μπορέσει να καταφέρει μόνος του», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην πλ. Κοτζιά (στις 19:00). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Λόταρ Μπίσκι, πρόεδρος Κόμματος Ευρωπαϊκή Αριστερά και συνπρόεδρος του Κόμματος «Η Αριστερά» της Γερμανίας (Die Linke) και οι υποψήφιοι Βασ. Μουλόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και η Νάντια Βαλαβάνη, υποψήφια Β΄ Αθήνας.