Πολιτική
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009 15:45

ΝΔ: «Κρυφή ατζέντα» του ΠΑΣΟΚ για τη φορολογία

Για «κρυφή ατζέντα» στο πεδίο της φορολογίας κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του Γιώργο Παπανδρέου η ΝΔ, επισημαίνοντας ότι επιμένει να μην ανοίγει τα χαρτιά του, γίνεται όλο και πιο αόριστο και σχεδιάζει καινούργιους φόρους.

Για «κρυφή ατζέντα» στο πεδίο της φορολογίας κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του Γιώργο Παπανδρέου η ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ επιμένει να μην ανοίγει τα χαρτιά του στο φορολογικό, γίνεται όλο και πιο αόριστο και σχεδιάζει καινούργιους φόρους ακόμη και στα χαμηλά εισοδήματα.

Πρόσθεσε μάλιστα πως στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι οι τόκοι των καταθέσεων. Παρέθεσε μάλιστα παρέθεσε δηλώσεις του κ. Παπανδρέου κατά την προεκλογική περίοδο, στις οποίες αναφέρεται σε «φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με ενιαία προοδευτική κλίμακα» και επεσήμανε ότι από αυτή τη «φορολόγηση όλων των εισοδημάτων ο κ. Παπανδρέου δεν εξαιρεί τους τόκους των καταθέσεων».

«Τί θέλει να κάνει το ΠΑΣΟΚ; Να φορολογήσει διπλά τους Έλληνες πολίτες; Να διπλασιάσει τη φορολογία στους τόκους των καταθέσεων που τώρα είναι 10%;», διερωτήθηκε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι σύμφωνα με το κρυφό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να δηλώσουν τα εισοδήματα από τις καταθέσεις που φορολογούνται τώρα με 10% και θα τα φορολογήσει ξανά.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε, είναι δάνεια, χρέη, φόροι, που, τελικά, καταλήγει να είναι φόροι, φόροι, φόροι.

Stage

Ερωτηθείς σχετικά με τα προγράμματα stage, o κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι όπου υπάρχουν κενά και προβλήματα θα γίνουν βελτιώσεις. Επέμεινε, πάντως, ότι τα οφέλη είναι πολλαπλά για τους πολίτες, καθώς αποκτούν επαγγελματική κατάρτιση και προϋπηρεσία για τη μοριοδότησή τους για το δημόσιο.

Επεσήμανε δε ότι τέτοιου είδους προγράμματα υπήρχαν και επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ.

Αναφέρθηκε μάλιστα σε συγκεκριμένη υπουργική απόφαση του 2003 που αφορούσε 5.010 προσλήψεις στον τομέα υγείας, με συνολικό κόστος 44 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα έτη 2003-2004.

Ντιμπέιτ

Ο κ. Κουμουτσάκος επανήλθε στο ζήτημα του ντιμπέιτ καταλογίζοντας στο ΠΑΣΟΚ μια σειρά από αντιφάσεις. Παλιότερα, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ο κ. Παπακωνσταντίνου έλεγε σχετικά με τα ντιμπέιτ ότι «εδώ είμαστε και δυο και τρία ντιμπέιτ όποτε θέλουν».

Τώρα, πρόσθεσε, υπάρχει κατηγορηματική άρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι απόντες. Κρύβονται από το δημόσιο διάλογο, προσπαθούν να πάρουν την ψήφο των πολιτών κρυπτόμενοι.

Εξήγησε επίσης ότι η πρόταση της ΝΔ για ένα ακόμη ντιμπέιτ οφείλεται στο δικαίωμα των πολιτών να ενημερωθούν για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ που είναι γενικόλογες και ασαφείς.

Επεσήμανε δε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει απαντήσει τι θα κάνει με το φορολογικό, τι θα γίνει με το ασφαλιστικό, τι θα κάνει με την Ολυμπιακή Αεροπορία, με τον ΟΤΕ, με τον Αχελώο, με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Δεν το είδαμε σαν αθλητική αναμέτρηση, οι πολίτες όμως πρέπει να μπορούν να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις για τα κρίσιμα θέματα και να αποφασίσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ