Πολιτική
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009 20:28

Προσκλητήριο ενότητας απηύθυνε ο Γ. Παπανδρέου

Προσκλητήριο ενότητας προς όλους τους Έλληνες απηύθυνε απόψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας ισχυρή λαϊκή εντολή.

Προσκλητήριο ενότητας προς όλους τους Έλληνες απηύθυνε απόψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας ισχυρή λαϊκή εντολή.

Επεσήμανε ότι στις 4 του Οκτώβρη θα πρέπει να αποφασίσουμε σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουμε. Τόνισε ότι όλες οι χώρες περνούν κρίση, αλλά έχει σημασία εάν θα επιλέξουν να κρυφτούν πίσω από την κρίση και να μην κάνουν τίποτα ή θα κάνουν την κρίση, απόφαση για να αλλάξουν την πορεία προς το μέλλον.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως για να βγει η χώρα από το τέλμα απαιτούνται ριζικές αλλαγές και τεκμηριωμένο σχέδιο και επεσήμανε πως ο δημόσιος διάλογος διεξάγεται στη βάση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ. Κατηγόρησε δε τη ΝΔ για απουσία σχεδίου.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «ο λαός δεν έχει ούτε μια μέρα για χάσιμο».

Δεσμεύθηκε επίσης να συγκρουστεί με το πελατειακό κράτος και να εγγυηθεί ένα κράτος δικαίου. «Δεσμεύομαι να ματώσουμε στη μάχη κατά της διαφθοράς», επεσήμανε.

Τόνισε δε πως το ΠΑΣΟΚ θα ξεκινήσει την ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ θα κάνει επίσης πράξη την πράσινη ανάπτυξη.

Σημείωσε ακόμη πως στις 5 Οκτωβρίου προτίθεται να καλέσει σε συνεννόηση όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου προκειμένου να συζητηθούν τα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν πράξη.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, οι οποίοι δυσπιστούν απέναντι στο πολιτικό σύστημα θεωρώντας ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα, τους κάλεσε να του δώσουν τη δύναμη να αποδείξει ακριβώς το αντίθετο.

Και αυτό, όπως ανέφερε, θα το κάνει συγκρουόμενος με κάθε αντίληψη και κάθε κατεστημένο που κρατούν την Ελλάδα καθηλωμένη και είναι διατεθειμένος αυτό να το πράξει με κάθε κόστος.