Αθλητικά
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009 18:36

F1: Ο Αλόνσο στη Ferrari

Οι φήμες των τελευταίων ετών έλαβαν τέλος σήμερα καθώς επισήμως η Ferrari επιβεβαίωσε σήμερα τη συνεργασία της με το Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός πρώην Παγκόσμιος πρωταθλητής υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Scuderia.

Οι φήμες των τελευταίων ετών έλαβαν τέλος σήμερα καθώς επισήμως η Ferrari επιβεβαίωσε σήμερα τη συνεργασία της με το Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός πρώην Παγκόσμιος πρωταθλητής υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Scuderia.

Η επίσημη αυτή ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας αναμενόταν εδώ και αρκετές εβδομάδες καθώς μεγάλο χρονικό διάστημα πριν είχε γίνει γνωστό ότι οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε συμφωνία.

Με τη μετακίνηση του Αλόνσο στη Ferrari και δεδομένη την παραμονή του Φελίπε Μάσα για την επόμενη χρονιά, ο Κίμι Ραικόνεν είδε την πόρτα της εξόδου από το Μαρανέλο.

«Οι οδηγοί της Scuderia για την επόμενη χρονιά αναμένεται να είναι ο Φελίπε Μάσα και ο Φερνάντο Αλόνσο, με τον Τζιανκάρλο Φισικέλα να είναι εφεδρικός», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ferrari.

Kαι συνεχίζει: «Ο Κίμι Ραικόνεν θα εγκαταλείψει την ομάδα στο τέλος της χρονιάς, μετά από μία ικανοποιητική και καρποφόρα συνεργασία, η οποία του απέφερε τον τίτλο στους οδηγούς το 2007. Επίσης, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου των Κατασκευαστών για τη Ferrari την ίδια χρονιά και το 2008», αναφέρει η ανακοίνωση της Ferrari.

H ιταλική ομάδα δια στόματος του γενικού διευθυντής της Στέφανο Ντομενικάλι ευχαρίστησε τον Φινλανδό πιλότο για την προσφορά του την τρίχρονη περίοδο της συνεργασίας τους.

Από την πλευρά του ο Ραϊκόνεν δήλωσε στεναχωρήμενος που φεύγει από την ομάδα: «Κοινή συναινέσει συμφωνήσαμε να λύσουμε το συμβόλαιο που με συνδέει με τη Ferrari μέχρι το 2010, έναν χρόνο πριν τη λήξη του. Είμαι λυπημένος που φεύγω από μία ομάδα με την οποία πέρασα τρία φανταστικά χρόνια, στα οποία κέρδισα πολλούς αγώνες. Μαζί κερδίσαμε τους μισούς τίτλους εκείνης της περιόδου και κατάφερα να κερδίσω τον τίτλο στους οδηγούς το 2007, πετυχαίνοντας έναν στόχο που είχα θέσει από την αρχή της καριέρας μου. Ανέκαθεν εδώ ένιωθα ότι βρισκόμουν στο σπίτι μου και σίγουρα θα έχω πολλές αναμνήσεις από την περίοδο παραμονής μου στην ομάδα», δήλωσε συγκινημένος ο Φινλανδός πιλότος.

Η μετακίνηση του Αλόνσο στη Ferrari και η αποχώρηση του Ραικόνεν αποτελούν το έναυσμα των διαδοχικών μεταγραφών που αναμένονται να γίνουν μέχρι την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος. Ηδη, ο Φινλανδός φέρεται να επιστρέφει στη McLaren Mercedes ενώ από τις δικές του επιλογές κρίνεται και η τύχη του Νίκο Ρόζμπεργκ, ο οποίος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη McLaren αλλά και με άλλες ομάδες όπως η Brawn GP. Το κενό που αφήνει ο Αλόνσο στη Renault αναμένεται να καλυφθεί από τον Ρόμπερτ Κουμπίτσα, ο οποίος μέχρι και φέτος αγωνίζεται στη BMW-Sauber.

Σε ό,τι αφορά στον Αλόνσο, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής αναμένεται να γίνει κατά 150 εκατ. ευρώ πλουσιότερος, χάρη στο συμβόλαιό του με τη Ferrari.