Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009 19:13

Κωστής Χατζηδάκης: «Η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι μονοπώλιο κανενός»

Η «πράσινη ανάπτυξη» δεν αποτελεί μονοπώλιο κάποιου κόμματος τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών με τη ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο naftemporiki.gr. Κατηγόρησε δε το ΠΑΣΟΚ πως, παρότι πολιτικά οι εξαγγελίες του για την πράσινη ανάπτυξη δεν είναι λάθος, είτε καταστροφολογεί προσπαθώντας να μειώσει το έργο της κυβέρνησης, είτε παρουσιάζει ως δικά του σχέδια πράγματα που έχουν γίνει.

Η «πράσινη ανάπτυξη» δεν αποτελεί μονοπώλιο κάποιου κόμματος τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών με τη ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο naftemporiki.gr.

Κατηγόρησε δε το ΠΑΣΟΚ πως, παρότι πολιτικά οι εξαγγελίες του για την πράσινη ανάπτυξη δεν είναι λάθος, είτε καταστροφολογεί προσπαθώντας να μειώσει το έργο της κυβέρνησης, είτε παρουσιάζει ως δικά του σχέδια πράγματα που έχουν γίνει.

Σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά ζητήματα, ο κ. Χατζηδάκης, σημείωσε ότι βασική τομή την οποία προώθησε η κυβέρνηση είναι αφενός η ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αφετέρου η προώθηση των πολιτικών εξοικονόμησης ενέργειας. Αναφέρθηκε επίσης στα συμβατικά καύσιμα και ιδιαίτερα στο φυσικό αέριο, υπογραμμίζοντας ότι έχουν γίνει πολλές και διαφορετικές κινήσεις μέσω της διπλωματίας των αγωγών.

Αναφορικά με τις «περιβαλλοντικές επιδόσεις« της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι έχουν γίνει αρκετά βήματα τα τελευταία χρόνια, όπως ο χωροταξικός σχεδιασμός, τα ειδικά χωροταξικά σχέδια για τον τουρισμό και τη βιομηχανία, το κτηματολόγιο, ο περιορισμός του αριθμού των παράνομων χωματερών και τα μέτρα στον τομέα της πράσινης ενέργειας.

Για την εικόνα της αγοράς, επεσήμανε ότι έχουν καταγραφεί μικρές και σταθερές μειώσεις τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, έχουν ληφθεί μέτρα για ευαίσθητους κλάδους της αγοράς, όπως το γάλα, έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στα πετρελαιοειδή, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους κοστολογικούς ελέγχους και την υπηρεσία για την εποπτεία της αγοράς.

Καταλήγοντας ο κ. Χατζηδάκης παραδέχθηκε ότι «δεν προχωρήσαμε όσο γρήγορα και αποφασιστικά θα έπρεπε». Επιτέθηκε δε στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «απέναντί μας είχαμε τους υποτιθέμενους προοδευτικούς, οι οποίοι αρνούνταν όλες τις αλλαγές της ΝΔ, προτείνοντας τελικά την ακινησία».

Επεσήμανε τέλος ότι «θα είναι λάθος η επιλογή ενός λαϊκίστικου και ανέτοιμου να κυβερνήσει ΠΑΣΟΚ», υπογραμμίζοντας πως «αν κάποιος επιχειρήσει να τιμωρήσει τη ΝΔ κινδυνεύει ίσως να τιμωρήσει τον ίδιο του τον εαυτό του, διότι θα έρθει στην εξουσία ένα κόμμα που θα επιτείνει το πρόβλημα της Ελλάδας, ιδιαίτερα στην οικονομία».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΜΠΑΟ