Αθλητικά
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 10:45

Νικοπολίδης: Απολαμβάνω το παιχνίδι

Μπορεί ο Αντώνης Νικοπολίδης να έχει δηλώσει ότι αυτή θα είναι η τελευταία του χρονιά, αλλά ούτε καν θέλει να σκέφτεται την ώρα που θα κρεμάσει τα γάντια του.

Μπορεί ο Αντώνης Νικοπολίδης να έχει δηλώσει ότι αυτή θα είναι η τελευταία του χρονιά, αλλά ούτε καν θέλει να σκέφτεται την ώρα που θα κρεμάσει τα γάντια του.

Αυτό που τον απασχολεί είναι να απολαμβάνει το παιχνίδι και να πραγματοποιεί εμφανίσεις όπως αυτή απέναντι στην ¶ρσεναλ, στο «Εμιρέιτς» στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με δηλώσεις του στη «SportDay» ο έμπειρος πορτιέρο τόνισε σχετικά με το μέλλον του τα εξής: «Είναι το μόνο που δεν σκέφτομαι. Για να είμαι ειλικρινής, παίζω τώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ και σκέφτομαι ότι ίσως είναι τα τελευταία παιχνίδια μου σε αυτή τη διοργάνωση. Έχω πει ότι όσο ζω τα παιχνίδια, τα χαίρομαι και τα απολαμβάνω, θα παίζω».

Στη συνέχεια, ο Νικοπολίδης αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα: «Η ομάδα πρέπει να φτιαχτεί τώρα για τον δεύτερο γύρο. Ακόμα στην πέμπτη αγωνιστική είμαστε, θα δούμε ομάδες να αλλάζουν στην πορεία, θα είναι διαφορετικές όταν θα καίγονται για βαθμούς. Ο πόλεμος θα γίνει στον δεύτερο γύρο και τότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι απ' όλες τις πλευρές».

Για το Τσάμπιονς Λιγκ πρόσθεσε: «Είμαστε σε καλή θέση και πρέπει να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια όταν έρθουν, για να κυνηγήσουμε την πρόκριση», ενώ χαρακτήρισε «λίρα εκατό» τον Όλοφ Μέλμπεργκ.

Ζίκο κατά διαιτησίας

Με τον διαιτητή της αναμέτρησης της ¶ρσεναλ με τον Ολυμπιακό τα είχε ο Ζίκο. Ο Βραζιλιάνος προπονητής των «ερυθρολεύκων» άφησε αιχμές κατά του Στεφάν Λανουά λέγοντας: «Ίσως δεν θα έπρεπε να είναι Γάλλος ένας διαιτητής που η μία ομάδα έχει Γάλλο προπονητή και αρκετούς Γάλλους ποδοσφαιριστές. Γενικά η διαιτησία δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Δεν λέω ότι ήθελε να μας αδικήσει, αλλά είναι σίγουρο πως μπορούσε να είναι πολύ καλύτερος».

Ο Ζίκο πάντως, αναφέρθηκε και στα προβλήματα της ομάδας του προσθέτοντας: «Θέλουμε δουλειά στη φυσική κατάσταση. Αυτό είναι προφανές στον καθένα. Είναι σίγουρο επίσης ότι θα βελτιωθούμε πολύ ως ομάδα αφού μας λείπουν δυο τρεις πολύ καλοί παίκτες που είναι τραυματίες. Ο Γκαλέτι, ο Μαρέσκα και ο Ντάρμπισιρ μπορούν να μας δώσουν πολλά».

Μέλμπεργκ: «Πρέπει να είσαι και τυχερός στο ποδόσφαιρο και εμείς δυστυχώς δεν είχαμε την τύχη μέχρι το τέλος με το μέρος μας. Σίγουρα έπρεπε να είχαμε μεγαλύτερη συγκέντρωση στο παιχνίδι μας τα τελευταία λεπτά, όμως ήταν πάρα πολύ δύσκολο για μας να αντιδράσουμε στην άμυνα από την στιγμή που η ¶ρσεναλ είχε τόσους πολλούς παίκτες στην περιοχή μας. Πλέον κυνηγάμε τη δεύτερη θέση και θα πρέπει να ανταποδώσουμε στον κόσμο μας με νίκες την αγάπη που μας δείχνει».

Ντιόγκο: «Ο κόσμος ήταν και πάλι μοναδικός. Αξίζει να τους δώσουμε τη χαρά της πρόκρισης. Αξίζει να προκριθούμε για χάρη τους. Υπόσχομαι πως θα προσπαθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Το δώρο μας προς τον κόσμο θα είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση».

Λεντέσμα: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς για μας κάτι που το ξέραμε από την αρχή. Μπορέσαμε να κρατήσουμε το σκορ στο 0-0 μέχρι το 79΄, στο πιο κρίσιμο σημείο δεχθήκαμε το γκολ, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να δεχθούμε και δεύτερο και να τελειώσει αρνητικά το ματς για μας. Κοιτάμε το ματς με τη Σταντάρ, που το αποτέλεσμά της στην Ολλανδία, το 1-1, μας κρατάει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε».

«Χαλάει» του Φερναντίνιο

Ούτε τον Ιανουάριο τελικά θα πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του Φερναντίνιο στον Ολυμπιακό. «Το ερχόμενο καλοκαίρι και αν μπορούμε να πάρουμε τον Φερναντίνιο. Υπάρχει λόγος που δεν μπορούμε να τον πάρουμε ούτε τον Ιανουάριο», έλεγαν από την διοίκηση των «ερυθρολεύκων». Παρόλα αυτά οι άνθρωποι της ομάδας ποντάρουν πολλά στην παρουσία του Βραζιλιάνου τεχνικού: «Ο Ζίκο είναι σίγουρα ένα όνομα προπονητή που μπορεί να προσελκύσει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό σπουδαίους παίκτες. Μπορεί να μας ανοίξει πόρτες. Από την άλλη μην ξεχνάμε ότι οι μεγάλοι και σπουδαίοι θέλουν πολλά χρήματα για να έρθουν στην Ελλάδα. Όλοι θέλουν λεφτά και πολλά μάλιστα, σε μια οικονομική συγκυρία που δεν επιτρέπονται σπατάλες».

Είναι δεδομένο πάντως, ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης σύντομα θα έχει συνάντηση με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο και τον Ζίκο για να συζητήσουν τις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν τον Ιανουάριο. Όλα δείχνουν ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν για έναν αριστερό μέσο και έναν επιθετικό. Στο μεταξύ δημοσιεύματα στην Τουρκία έκαναν και πάλι λόγο για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Βραζιλιάνου παίκτη της Φενέρ, Ντέιβιντ, την ώρα που οι ρωσικές εφημερίδες εμπλέκουν τους πρωταθλητές Ελλάδας με τα ονόματα των Βάγκνερ Λαβ και Ντάνιελ Καρβάλιο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Πηγή: www.gazzetta.gr