Πολιτική
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 15:25

ΝΔ: Ο Γ. Παπανδρέου καταφεύγει σε ακοστολόγητες παροχές

Νέες βολές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγορώντας τον για «αοριστολογία», «μεγάλα λόγια» και «ακοστολόγητες παροχές» κατά τη χθεσινή του διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

Νέες βολές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγορώντας τον για «αοριστολογία», «μεγάλα λόγια» και «ακοστολόγητες παροχές» κατά τη χθεσινή του διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

Μάταια περιμέναμε από τον κ. Παπανδρέου να γίνει πιο ουσιαστικός και συγκεκριμένος, σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Επανέλαβε δε πως «είναι πρωτόγνωρο υποψήφιος πρωθυπουργός να μην μπορεί να δώσει απάντηση σε καίρια ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες», θέτοντας εκ νέου τα ακόλουθα ερωτήματα: Τι θα κάνει με το ασφαλιστικό; τι θα κάνει με το φορολογικό; ποιούς θα φορολογήσει και πόσο; τι θα κάνει με το πανεπιστημιακό άσυλο, ποιά είναι η θέση του για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, θα επανεξετάσει συμφωνίες για το λιμάνι του Πειραιά, τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη; Πότε θα επανεξετάσει τις συμφωνίες για αυτά που λέει;

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επεσήμανε την κρισιμότητα της κατάστασης, κατηγορώντας τον κ. Παπανδρέου πως δεν έχει «αίσθηση του χρόνου και της απόδοσης των μέτρων».

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε πως φάνηκε ότι όχι μόνο δεν έχει πρόγραμμα, αλλά ούτε τους ανθρώπους και ότι θα καλύψει τις ανάγκες με επιτροπές από το εξωτερικό.

Σημείωσε δε ότι είναι άλλο να αναζητάς στελέχη εκτός κόμματος ή και εκτός Κοινοβουλίου και άλλο να τα αναζητάς έξω από την ίδια σου τη χώρα.

Επικριτικός ήταν ο κ. Κουμουτσάκος έναντι του κ. Παπανδρέου και για το γεγονός ότι απέφυγε να δώσει συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης. Αντίθετα, ανέφερε, ο κ. Καραμανλής μετά τη συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη, όπου απάντησε σε 50 με 60 ερωτήσεις δημοσιογράφων έδωσε έξι ακόμη συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης, είχε δυο συζητήσεις με πολίτες, ενώ απάντησε και σε δύσκολες και καίριες ερωτήσεις πολιτών μέσω του διαδικτύου.

Ερωτηθείς σχετικά με τη σημερινή διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού και το «πώς βαφτίζεται διακαναλική συνέντευξη μια συζήτηση του πρωθυπουργού με τους πολίτες», απάντησε ότι «δεν έχουμε την ίδια ερμηνεία για τη διακαναλική». Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει τίποτε πιο σοβαρό και ουσιαστικό από μια συζήτηση με τους πολίτες».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ