Πολιτική
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 20:30

Πυρά Αλ. Τσίπρα κατά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Επίθεση τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, κατά την προεκλογική του συγκέντρωση στην Καλαμάτα.

Επίθεση τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, κατά την προεκλογική του συγκέντρωση στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, βάλλοντας κατά του κυβερνώντος κόμματος το κατηγόρησε για συσσώρευση σοβαρών προβλημάτων στην κοινωνία, κάνοντας λόγο χιλιάδες ανέργους και ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Πρόσθεσε μάλιστα πως τώρα τα παρουσιάζουν ως υπεύθυνη και ρεαλιστική πολιτική απέναντι στην κρίση και δεσμεύονται να συνεχίσουν την ίδια ακριβώς πολιτική, που οδηγεί ακόμα πιο βαθιά μέσα στην κρίση.

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του ΠΑΣΟΚ, το κατηγόρησε για ασάφεια, υποστηρίζοντας πως δεν δίνει καμία απάντηση για το τι θα κάνει στο ασφαλιστικό, τι θα κάνει για την ανεργία, πώς θα διαπραγματευτεί το πρόγραμμα σταθερότητας με την Κομισιόν.

«Το μόνο ξεκάθαρο που έχει πει το ΠΑΣΟΚ είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου ... γιατί το σύστημα αυτό, βάζει μια για πάντα την Αριστερά στην γωνία» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα stage επέκρινε δριμύτατα τη ΝΔ, υποστηρίζοντας πως προεκλογικά οργίασε, μήπως και αποφύγει την εκλογική της συντριβή.

Διατυπώνοντας επικρίσεις και κατά του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως τον εργασιακό Μεσαίωνα που κατήγγειλε τον θεμελίωσαν οι δικές του κυβερνήσεις με νόμους.

Τέλος, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στον ΟΛΠ, υποστήριξε πως «δύο μέρες πριν τις εκλογές, παραδίδουν βιαστικά το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας σε μια κινέζικη πολυεθνική, με μεθοδεύσεις της τελευταίας στιγμής».