Πολιτική
Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009 05:08

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά με βαθμιαία νοτίους ανέμους στο Ιόνιο 6 με 7 Μποφόρ και τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωΐ, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά με βαθμιαία νοτίους ανέμους στο Ιόνιο 6 με 7 Μποφόρ και τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωΐ, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και από το μεσημέρι σταδιακά και στα υπόλοιπα τμήματα. Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στη Δυτική Μακεδονία. Τις πρωϊνές ώρες η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη. ¶νεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 4 με 5 και τη νύχτα τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία κα στα υπόλοιπα. Καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν. ¶νεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 και σταδιακά στο Ιόνιο 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών το απόγευμα κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Πελοποννήσου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωΐ. ¶νεμοι: Νότιοι 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αρχικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. ¶νεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις το βράδυ. ¶νεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τη νύχτα στα βόρεια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία : Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. ¶νεμοι: Νότιοι 3 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωΐ. ¶νεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα στη Δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές, αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα δυτικά.

¶νεμοι: Στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 Μποφόρ. Το βράδυ οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)