Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009 12:11

Γιώργος Αλογοσκούφης: Μεγάλη φορολογική ασάφεια από το ΠΑΣΟΚ

«Δεν υπάρχει κρυφός δανεισμός, δεν υπάρχουν κρυφά ελλείμματα», σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών Γιώργος Αλογοσκούφης μιλώντας στο naftemporiki.gr. Δήλωσε παράλληλα «πολιτικά δικαιωμένος» γιατί, όπως είπε, η κυβέρνηση Καραμανλή επέστρεψε στη γραμμή του.

«Δεν υπάρχει κρυφός δανεισμός, δεν υπάρχουν κρυφά ελλείμματα», σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών Γιώργος Αλογοσκούφης μιλώντας στο naftemporiki.gr.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αντιστροφή της φορολογικής πολιτικής» και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «μεγάλη φορολογική ασάφεια». Εκτίμησε επίσης πως αν εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ και εφαρμόσει τη φορολογική πολιτική που εξαγγέλλει «δεν θα δούμε γρήγορα ανάκαμψη στην ελληνική οικονομία».

Αναφερόμενος στην απόφαση για απογραφή το 2004, ο κ. Αλοσκούφης τόνισε ότι «το πρόβλημα δεν ήταν η απογραφή, το πρόβλημα ήταν η πολιτική που αποκάλυψε η απογραφή, η πολιτική των προηγούμενων χρόνων», γιΆ αυτό και το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, «συνεχίζει να την πολεμάει».

«Κρυφά ελλείμματα, όπως υπήρχαν το 2004, δεν υπάρχουν», ξεκαθάρισε.

Σημείωσε επίσης ότι θεωρεί τoν εαυτό του «πολιτικά δικαιωμένο» γιατί -όπως είπε: «Η κυβέρνηση Καραμανλή επέστρεψε στη δική μου γραμμή, γιατί κάποιοι πίεσαν για χαλάρωση στην οικονομική πολιτική».

«Ευτυχώς ο κ. Παπαθανασίου δεν προσχώρησε σε αυτήν τη γραμμή», πρόσθεσε και υπογράμμισε: «Όσα λέμε πριν από τις εκλογές είναι η δική μου γραμμή είναι αυτά που έλεγα χρόνια». Ωστόσο παραδέχθηκε ότι «την κρίση δεν θα την αποφεύγαμε».

«Η κρίση έχει επηρεάσει όλες τις χώρες και στην ανάπτυξη και την απασχόληση και στα δημόσια οικονομικά», συμπλήρωσε και επισήμανε: «Εμάς μας έχει επηρεάσει λιγότερο, είμαστε πιο θωρακισμένοι. Μας χτύπησε μόνο στην αχίλλειο πτέρνα μας που είναι το δημόσιο χρέος, που είναι ένα βαρίδι από το παρελθόν».

Αναφερόμενος στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην Αθήνα, δήλωσε ότι απαιτείται πιο συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική και να μπει φρένο στα εξελισσόμενα γκέτο στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Εμφανίστηκε, τέλος, αισιόδοξος ότι η ΝΔ μπορεί να καλύψει τη διαφορά που έδειχναν οι δημοσκοπήσεις.

Συνέντευξη στον Κώστα Τσαμπάο