Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009 19:04

Γιώργος Κουμουτσάκος: «Απευθυνθήκαμε στη λογική και όχι στο θυμικό των πολιτών»

Απευθυνθήκαμε στη λογική των πολιτών και όχι στο θυμικό τους, τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στο naftemporiki.gr. Είπε ακόμη ότι ο κ. Καραμανλής μίλησε με απόλυτη ειλικρίνεια για δύσκολους δρόμους, δύσκολες αλλά χρήσιμες επιλογές και γιΆ αυτό το λόγο οι πολίτες θα επιβραβεύσουν τη Νέα Δημοκρατία.

Απευθυνθήκαμε στη λογική των πολιτών και όχι στο θυμικό τους, τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στο naftemporiki.gr.

Είπε ακόμη ότι ο κ. Καραμανλής μίλησε με απόλυτη ειλικρίνεια για δύσκολους δρόμους, δύσκολες αλλά χρήσιμες επιλογές και γιΆ αυτό το λόγο οι πολίτες θα επιβραβεύσουν τη Νέα Δημοκρατία.

Απέρριψε ως αβάσιμη και υπερβολική την κατηγορία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι η Ν.Δ. «άλωσε το Δημόσιο» λέγοντας ότι η Ν.Δ. εφάρμοσε την πολιτική της αξιοκρατίας σε τέτοιο βαθμό που πολλά στελέχη του κόμματος διατύπωσαν κατηγορίες για μικρή υποστήριξη στα αιτήματά τους.

«Η υποστήριξη της αξιοκρατίας είναι θεμελιώδες στοιχείο της πολιτικής μας συμπεριφοράς», υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος και πως απαιτείται διαρκής προσπάθεια, προκειμένου να υπηρετείται πλήρως η αρχή αυτή.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναγνώρισε ότι έγιναν λάθη και καθυστερήσεις τα τελευταία πεντέμισι χρόνια επισημαίνοντας ωστόσο πως «λάθη δεν κάνει αυτός που δεν κάνει τίποτα… Εμείς έχουμε κάνει έργο και γιΆ αυτό έχουμε κάνει και ορισμένα λάθη, που πάντως εμείς είχαμε και τη γενναιότητα και το πολιτικό θάρρος να αποδεχθούμε ότι υπήρξαν… Το ζητούμενο είναι όταν διαπιστώνεις τα λάθη, να γίνονται αφορμές νέων πολιτικών και νέων συμπεριφορών».

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι για «σκάνδαλα μεγάλα και γνωστά, όπως το θέμα του Χρηματιστηρίου, δεν υπήρξε ποτέ δημόσια παραδοχή σφάλματος, δεν υπήρξε ποτέ η παραμικρή, ούτε καν ψιθυριστή, συγνώμη προς τους πολίτες για σκάνδαλα όπως του Χρηματιστηρίου» .

Εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής.

Συνέντευξη στον Κώστα Τσαμπάο