Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009 19:14

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Ζητάμε ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση

Ύψους 2,5-3 δισ. ευρώ θα είναι το πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας κατά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε μιλώντας στο naftemporiki.gr ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι τα χρήματα υπάρχουν. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα μειώσει τις δημόσιες επενδύσεις «κάτι που έκανε η ΝΔ», αλλά θα εξετάσει τον προϋπολογισμό γραμμή - γραμμή «να βρει δαπάνες που δεν χρειάζεται να υπάρχουν και να μετατοπίσει δαπάνες σε παραγωγικές κατευθύνσεις».

Ύψους 2,5-3 δισ. ευρώ θα είναι το πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας κατά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε μιλώντας στο naftemporiki.gr ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι τα χρήματα υπάρχουν.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα μειώσει τις δημόσιες επενδύσεις «κάτι που έκανε η ΝΔ», αλλά θα εξετάσει τον προϋπολογισμό γραμμή - γραμμή «να βρει δαπάνες που δεν χρειάζεται να υπάρχουν και να μετατοπίσει δαπάνες σε παραγωγικές κατευθύνσεις».

«Το από πού θα βρεθούν τα λεφτά είναι πάρα πολύ καθαρό», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και συμπλήρωσε: «Στη χώρα υπάρχουν 31 δισ. ανείσπρακτοι φόροι».

«Υπάρχουν χρήματα που έχουν χαριστεί στους μεγαλομετόχους μέσα από τη μείωση της φορολογίας στα μερίσματα, υπάρχει έξαρση φοροδιαφυγής και πελατειακή σπατάλη στο δημόσιο», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, σημείωσε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ λέει καθαρά πως «θα υπάρξουν δύσκολα μέτρα αλλά μόνο για τους έχοντες και τους κατέχοντες, γιΆ αυτούς που σήμερα φοροδιαφεύγουν για αυτούς που σήμερα δεν πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν».

Συμπλήρωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τις ασθενέστερες τάξεις με στοχευμένες εισοδηματικές πολιτικές που έχει ήδη ανακοινώσει και με τη διασφάλιση δωρεάν παιδείας, υγείας και πρόνοιας.

Τόνισε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και ότι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά για να πείσει τους πολίτες να το εμπιστευθούν γι' αυτό και ζητάει «μία ισχυρή εντολή για μια σταθερή κυβέρνηση».

Σχετικά με τους χειρισμούς του ΠΑΣΟΚ στην ΕΕ για την προσπάθεια επίτευξης παράτασης μείωσης του ελλείμματος, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι θα «γίνει διαπραγμάτευση στη βάση ενός τριετούς προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης και στη βάση ενός τριετούς προϋπολογισμού που θα καταρτιστεί».

Συνέντευξη στον Κώστα Τσαμπάο