Πολιτική
Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009 20:36

Κ. Καραμανλής: Ρεαλιστικό και υπεύθυνο το σχέδιό μας

Στο ΠΑΣΟΚ αντί να νοιαστούν για λύσεις, μοιράζουν ένα συνονθύλευμα υποσχέσεων, τόνισε ο Κ. Καραμανλής, κλείνοντας από το Πεδίον του Αρεως την προεκλογική περίοδο.

Δριμύτατη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, με αιχμή τα θέματα της οικονομίας, από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Πεδίον του ¶ρεως.

Μιλώντας για «ώρες εθνικής ευθύνης», τόνισε πως οι επόμενοι μήνες είναι καθοριστικοί για την εξέλιξη της οικονομίας μας και σύγκρινε για άλλη μία φορά τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ:

«Η απόφαση της Κυριακής αφορά άμεσα κάθε πολίτη. Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο: Από τη μια, οι εξωπραγματικές υποσχέσεις, η απουσία σχεδίου, η ασάφεια των θέσεων και, τελικά, ο κίνδυνος οικονομικής περιπέτειας. Από την άλλη, ένα ρεαλιστικό σχέδιο, υπεύθυνο, με συγκεκριμένα, ειλικρινή και αναγκαία μέτρα. Ενα σχέδιο, που διασφαλίζει την ελπίδα, ωστε να βγούμε πιο δυνατοί από την κρίση το 2011».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επανέλαβε πως «αν αφεθούμε σε ανεύθυνες εκθέσεις ιδεών, θα εκτεθούμε σε αδιέξοδα», υποστήριζοντας πως όσα ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του δεν εφαρμόζονται.

Αφού επέκρινε τις παρελθούσες κυβερνήσεις του για αύξηση του δημόσιου χρέους και της ανεργίας, πρόσθεσε: «ΜΆ αυτήν την αντίληψη, εμφανίζονται και τώρα: Αντί να νοιαστούν για λύσεις, αντί να παρουσιάσουν ένα συγκροτημένο πρόγραμμα, μοιράζουν ένα συνονθύλευμα υποσχέσεων. Τάζουν όλα σε όλους ... Δεν λένε, όμως, ούτε από πού θα περικόψουν δαπάνες, ούτε σε ποιούς θα φορτώσουν τα βάρη. Διότι ένα είναι βέβαιο: Βάρη θα υπάρξουν, με την δραματική αύξηση της φορολογίας».

Ο κ. Καραμανλής καταφέρθηκε προσωπικά κατά του κ. Παπανδρέου, υποστηρίζοντας πως το τελευταίο διάστημα, κρύβεται και δεν απαντά σε τίποτα και συμμπλήρωσε πως σε όποιο θέμα προσπαθεί να είναι πιο ξεκάθαρος, δημιουργεί μόνο ανησυχίες και προβλήματα, αναφερόμενος στο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, στη συμφωνία ΟΛΠ-Cosco και στις αναφορές του για τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή: «Δημιουργεί ανασφάλεια σε επενδυτές και υποψήφιους επενδυτές. Βάζοντας θέμα ΟΤΕ. Βάζοντας θέμα Ολυμπιακής».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε ζητήματα δημόσιας τάξης, υπογραμμίζοντας πως εγκληματικές δραστηριότητες, οποιασδήποτε μορφής, θα αντιμετωπίζονται αμείλικτα.

Ο κ. Καραμανλής έκλεισε την ομιλία του με την αισιοδοξία ότι στο τέλος του δρόμου το 2011 η Ελλάδα θα είναι απελευθερωμένη από τα ελλείμματα, θα έχει λύσει εκκρεμότητες δεκαετιών, θα έχει εξασφαλίσει σταθερή Οικονομία, σε τροχιά μακροχρόνιας ανάπτυξης. «Για όλα αυτά είμαι απόλυτα αισιόδοξος. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε. Μαζί, θα τα καταφέρουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.