Πολιτική
Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2009 11:18

Σε εξέλιξη η έξοδος των ετεροδημοτών

Με άστατο καιρό η έξοδος των ετεροδημοτών. Αυξημένη είναι η κίνηση στις εθνικές οδούς Αθηνών - Λαμίας και Αθηνών - Κορίνθου. Εκτακτα δρομολόγια πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε εξέλιξη η έξοδος των ετεροδημοτών. Αυξημένη είναι η κίνηση στις εθνικές οδούς Αθηνών - Λαμίας και Αθηνών - Κορίνθου. Μποτιλιάρισμα στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας.

Για τη διευκόλυνσή τους οι οδηγοί καλούνται να ακολουθούν κατά γράμμα τις υποδείξεις της Τροχαίας, που έχει λάβει έκτακτα μέτρα στα εθνικά οδικά δίκτυα.

Αυξημένη είναι από το πρωί και η κίνηση στα λιμάνια, στους σταθμούς λεωφορείων και σιδηροδρομικούς σταθμούς. Έκτακτα δρομολόγια πλοίων έχουν δρομολογηθεί για σήμερα και αύριο από τον Πειραιά.

Εξοδος με άστατο καιρό

Σημαντικά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων κατά το τριήμερο ενδέχεται να προκαλέσει και ο καιρός που προβλέπεται άστατος.

Βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες αναμένονται σήμερα στα δυτικά και στα βόρεια. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν την Κυριακή στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά. Αύριο το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη στα δυτικά της χώρας.

Έξοδος υπό βροχή για τους Θεσσαλονικείς

Με άστατο καιρό ολοκληρώνεται σήμερα η έξοδος των ετεροδημοτών από τη Θεσσαλονίκη. Στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας επικρατεί συννεφιά, ενώ κατά διαστήματα βρέχει. Αυξημένη, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, είναι η κίνηση στα διόδια των Μαλγάρων, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθήνας.

Από χθες το μεσημέρι έως και τις 6 το πρωί σήμερα, πέρασαν από τα διόδια συνολικά 44.000 οχήματα (24.000 αυτοκίνητα στο ρεύμα εξόδου προς Κατερίνη και 20.000 οχήματα στο ρεύμα εισόδου προς Θεσσαλονίκη).

Ελεύθερη, εξάλλου, θα είναι από τις 10 απόψε έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας, η διέλευση των αυτοκινήτων από τα διόδια των Μαλγάρων.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης, όπου παρατηρείται πληρότητα 100%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ, Χρήστο Λιούπα, σήμερα - εκτός από τα προγραμματισμένα - θα γίνουν και 60 έκτακτα δρομολόγια, για την εξυπηρέτηση των ετεροδημοτών, οι οποίοι -με την επίδειξη της ταυτότητάς τους- θα έχουν έκπτωση 25% στο εισιτήριό τους.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται, τέλος, και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», καθώς και στον ΟΣΕ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ