Πολιτική
Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2009 15:55

Μ. Αχμαντινετζάντ: Κανένα αμφιλεγόμενο ζήτημα μεταξύ Ιράν - ΙΑΕΑ

Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ εκτιμά ότι πλέον δεν υφίσταται κανένα αμφιλεγόμενο ζήτημα μεταξύ του Ιράν και της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), και αυτό χάρη «στην καλή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών».

Ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ εκτιμά ότι πλέον δεν υφίσταται κανένα αμφιλεγόμενο ζήτημα μεταξύ του Ιράν και της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), και αυτό χάρη «στην καλή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών».

«Χάρη στην καλή συνεργασία μεταξύ του Ιράν και της Επιτροπής, τα σημαντικά ζητήματα έχουν επιλυθεί και δεν υπάρχει πλέον κανένα αμφιλεγόμενο θέμα μεταξύ του Ιράν και της Επιτροπής», δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ μετά τη συνάντησή του με το γενικό διευθυντή της ΙΑΕΑ, Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι, ο οποίος μετέβη στην Τεχεράνη το Σάββατο.

Ο αιγύπτιος διπλωμάτης από την πλευρά του δήλωσε ωστόσο στους δημοσιογράφους ότι διατηρεί τις ανησυχίες του σχετικά με τις προθέσεις του Ιράν στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος.

Ο κ. ΕλΜπαραντέι ανακοίνωσε επίσης ότι οι επιθεωρητές της ΙΑΕΑ θα επισκεφθούν στις 25 Οκτωβρίου το δεύτερο ιρανικό πυρηνικό εργοστάσιο, η ύπαρξη του οποίου αποκαλύφθηκε πρόσφατα, ενώ πριν από αυτό, έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του επικεφαλής του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενεργείας Αλί-Ακμπάρ Σαλεχί, στην έδρα της ΙΑΕΑ στη Βιέννη, στις 19 Οκτωβρίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο