Πολιτική
Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2009 23:23

ΑΚΟΑ: Νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ - Πάντα απέναντι στη δεξιά πολιτική

Για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΑΚΟΑ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η δεξιά πολιτική θα μας βρίσκει πάντα απέναντί της». Μήνυμα για τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΑΚΟΑ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η δεξιά πολιτική θα μας βρίσκει πάντα απέναντί της».

«Η κάλπη -τονίζεται στην ανακοίνωση της ΑΚΟΑ- τιμώρησε αυστηρά τη Νέα Δημοκρατία και την πολιτική της. Στις εκλογές καταδικάστηκε η πολιτική της λιτότητας, της διεύρυνσης των ανισοτήτων, των διακρίσεων, του αυταρχισμού. Οι πολίτες, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, δεν δέχτηκαν να συνεχίσουν να ταξιδεύουν δεμένοι στο άρμα ενός κόμματος που δεν δίστασε να ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο, να ερημώσει τη γη, να καταδικάσει στην αφάνεια μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Είναι ένα θετικό και ελπιδοφόρο μήνυμα».

«Ωστόσο», επισημαίνεται, «θα πρέπει με ειλικρίνεια να επισημάνουμε ότι ναι μεν ηττήθηκε κατά κράτος η Νέα Δημοκρατία, αλλά ο δικομματισμός καλά κρατεί. Από σήμερα τις τύχες της διακυβέρνησης αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ. Και η μέχρι τώρα κυβερνητική του θητεία, η αντιπολίτευση που άσκησε, οι προγραμματικές του θέσεις, οι προεκλογικές του κατευθύνσεις, δείχνουν ότι θα περπατήσει δυστυχώς, στους ίδιους νεοφιλελεύθερους δρόμους, στα ίδια χνάρια με την ηττημένη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μια πολύ δύσκολη μάχη και την κέρδισε. Την κέρδισαν τα

μέλη του και ο κόσμος του. Που κράτησαν το ενωτικό εγχείρημα όρθιο, που μας υποχρέωσαν όλους να πορευτούμε ενωτικά, να επουλώσουμε πληγές. Αυτός ο κόσμος ήταν που έδωσε μάχες "εκ του συστάδην" σε γειτονιές, χωριά, χώρους εργασίας. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ των κινημάτων, της αριστεράς που σκέφτεται και δρα, των χιλιάδων ανένταχτων, της αριστεράς που είναι ανυπάκουη, μαχητική, κινηματική, ανταγωνιστική. Και έστειλε μήνυμα και για την επόμενη ημέρα. Να υπάρξει ο ΣΥΡΙΖΑ παντού, ενωμένος, ανοιχτός, αναβαθμισμένος, με δημοκρατικές λειτουργίες.

Αυτός ο κόσμος είναι που θέλει να ξαναγίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση του δρόμου, να ανοίξει νέους ορίζοντες ανάχωμα σε συντηρητικές, εθνικιστικές και ρατσιστικές απόψεις και πρακτικές, που δυστυχώς, εκπροσωπούνται και στο κοινοβούλιο», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείο Τύπου της ΑΚΟΑ.