Πολιτική
Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2009 12:01

Αλλαγή φρουράς στο Μέγαρο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από το μεσημέρι, η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη Βουλή ο Γ. Παπανδρέου. Απομένει η ανακοίνωση της σύνθεσης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα.

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από το μεσημέρι, η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Καραμανλής υποδέχθηκε στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου το νέο πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στις 11:20. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν θερμή χειραψία και ακολούθησε ένας σύντομος διάλογος μεταξύ τους, με τον Κώστα Καραμανλή να συγχαίρει τον Γιώργο Παπανδρέου και να του εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπανδρέου ρώτησε τον κ. Καραμανλή για την πορεία της υγείας της μητέρας του Αλίκης, η οποία νοσηλεύεται στην εντατική μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη. «Τα πράγματα είναι δύσκολα» απάντησε ο απελθών πρωθυπουργός.

Μετά το τέλος της τελετής παράδοσης - παραλαβής που διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, ο Κώστας Καραμανλής αναχώρησε με το αυτοκίνητό του για τη Ρηγίλλης, ενώ ο κ. Παπανδρέου εισήλθε και πάλι στο Μαξίμου, πριν μεταβεί στη Βουλή. Λίγα λεπτά αργότερα ο κ. Καραμανλής έφθασε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας όπου τον υποδέχθηκε ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης.

Πλέον απομένει η ανακοίνωση της σύνθεσης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που αναμένεται να γίνει το απόγευμα στις 19:00.