Αθλητικά
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2009 10:02

Στις δέκα καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Στη δέκατη θέση της βαθμολογίας με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης βρίσκεται ο Ολυμπιακός. 17ος στον κόσμο, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του ποδοσφαίρου. Ζίκο: «Εχουμε εξαιρετικούς Έλληνες παίκτες». «Ναι η ομάδα έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης», δήλωσε ο νέος γυμναστής της ομάδας, Μοράσι Σαντάνα.

Στη δέκατη θέση της βαθμολογίας με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης βρίσκεται ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τα «European Power Rankings». Το ευρωπαϊκό δίκτυο έχει φτιάξει μια βαθμολογία, στην οποία συνυπολογίζονται οι επιδόσεις στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις ενώ λαμβάνεται υπόψη και ο βαθμός δυσκολίας κάθε πρωταθλήματος.

Ο μέσος όρος των πόντων πολλαπλασιάζεται με τον συντελεστή δυσκολίας κι έτσι προκύπτει η τελική βαθμολογία. Στην 1η θέση της σχετικής κατάταξης βρίσκεται η Τσέλσι (με 28,13 πόντους), η οποία έχει πίσω τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Σεβίλλη, την Πόρτο, τη Λίβερπουλ, την Μπάγερν, την Ιντερ και τη Γιουβέντους.

17ος στον κόσμο

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του ποδοσφαίρου, ο Ολυμπιακός σημείωσε άνοδο στη λίστα με τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο αφού από από την 20ή θέση ανέβηκε στη 17η με 198,5 βαθμούς, για την περίοδο 1/10/2008 ως 1/9/2009.

Ζίκο: «Μπορούμε στα προημιτελικά»

Την αισιοδοξία του ότι ο Ολυμπιακός είναι ικανός να τα καταφέρει εξίσου καλά και στην Ευρώπη εξέφρασε ο Ζίκο μιλώντας στην εφημερίδα της πατρίδας του «O' Globo».

Συγκεκριμένα ο Βραζιλιάνος τεχνικός ανέφερε: «Νομίζω ότι η ομάδα έχει δυνατότητες να τα καταφέρει καλά και στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε ακόμα και ως τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορούμε με πολλή προσπάθεια να πετύχουμε ότι με τη Φενέρ πριν από δύο χρόνια στην Τουρκία όταν φτάσαμε ως τους 8 και αποκλειστήκαμε από την Τσέλσι».

Στη συνέχεια, ο Ζίκο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους παίκτες του Ολυμπιακού: «Σε αυτές τις πρώτες μέρες μου στην ομάδα, όμως βλέπω ότι υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες. Ήξερα από πριν τον Ντιόγκο και τον Ντουντού και κάποιους γνωστούς ξένους όπως ο Γκαλέτι ή ο Μέλμπεργκ. Τώρα όμως που τους ζω από μέσα έχω την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι υπάρχουν σημαντικοί παίκτες στην ομάδα. Έχουμε ποιότητα παντού. Ο Ολυμπιακός έχει και εξαιρετικούς Έλληνες παίκτες».

Τέλος, ο Ζίκο αναφέρθηκε και στο θέμα της φυσικής κατάστασης: «Θα έχουμε την ευκαιρία τώρα στη διακοπή να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας στη φυσική κατάσταση. Είμαστε λίγο πίσω και πρέπει να βελτιωθούμε. Νομίζω πως σύντομα θα είμαστε καλύτεροι».

Το πρόβλημα με τη φυσική κατάσταση των «ερυθρολεύκων» επιβεβαίωσε και ο Μοράσι Σαντάνα, ο νέος γυμναστής των Πρωταθλητών.

«Ναι η ομάδα έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Είναι φανερό και το διαπίστωσα βλέποντας τους παίκτες και φυσικά τα αποτελέσματα των απαραίτητων εξετάσεων που έχουν κάνει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σαντάνα, ο οποίος έχει οδηγήσει την Βραζιλία σε έξι Μουντιάλ.

«Είμαστε στη μέση της σεζόν και δεν είναι εύκολο να δουλέψουμε όπως θα δουλεύαμε το καλοκαίρι. Δεν ξέρω τι έγινε ή δεν έγινε τότε. Εγώ βλέπω ότι υπάρχει πρόβλημα που πρέπει να το λύσουμε. Θέλω τους παίκτες να έχουν καλύτερες αποδόσεις σε αυτόν τον τομέα. Δεν είναι εύκολο. Πιστεύω πως αν δουλέψουμε σκληρά και όπως πρέπει, θα δούμε βελτίωση στη φυσική κατάσταση της ομάδας σε ένα μήνα. Τότε νομίζω πως θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε καλύτερα πράγματα στο γήπεδο», συμπλήρωσε ο γυμναστής του Ολυμπιακού.