Πολιτική
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2009 15:55

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Βασική προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ η υγεία

Η υγεία αποτελεί δέσμευση και βασική προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ τόνισε, παραλαμβάνοντας το Υπουργείο Υγείας, η νέα υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η υγεία αποτελεί δέσμευση και βασική προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ τόνισε, παραλαμβάνοντας το Υπουργείο Υγείας, η νέα υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου έκανε επίσης λόγο για αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγεία και δήλωσε έτοιμη να εργαστεί με όλες της τις δυνάμεις. Αναφέρθηκε μάλιστα σε μια αποφασισμένη ομάδα δουλειάς, που, μαζί με την υφυπουργό κ. Φώφη Γεννηματά, ήρθε, όπως σημείωσε, στο υπουργείο Υγείας «για να κάνουμε πράξη το πρόγραμμά μας».

Κάλεσε δε όλους να συστρατευτούν σε αυτή την προσπάθεια, υπογραμμίζοντας: «σηκώνουμε τα μανίκια μαζί με εσάς, καθώς έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας...Σήμερα ξεκινάμε».

Η νέα υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Γιώργο Γεννηματά, εμπνευστή του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο οποίος με την πορεία του στο υπουργείο Υγείας άφησε τη σφραγίδα του.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, τόνισε ότι για τριάμισι χρόνια δούλεψε σε αυτό το υπουργείο, σκεπτόμενος πάντα ότι η υπόθεση της υγείας είναι εθνική υπόθεση.

Παραδίδω τη σκυτάλη σε ένα νέο πρόσωπο, σημείωσε αναφερόμενος στη νέα υπουργό, και πρόσθεσε πως είναι σίγουρος ότι θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να προσφέρει.

Ιδιαίτερα συγκινημένη ήταν η κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία χειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους στην αίθουσα που έγινε η παράδοση στη νέα υπουργό και υφυπουργό, όταν ανέφερε ότι 25 χρόνια πριν θεμελιώθηκε εδώ «το έργο του Γ. Γεννηματά, ο οποίος κατέθεσε ένα κομμάτι από την ψυχή του».

Αναφερόμενη στον πατέρα της υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι τον συναντούσαν στο δρόμο και τον φώναζαν γιατρό, παρ' ότι γνώριζαν ότι είναι πολιτικός μηχανικός, γιατί ήξερε να δίνει λύσεις σε έναν ευαίσθητο τομέα όπως είναι αυτός της υγείας.

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι τα προβλήματα είναι γνωστά και δύσκολα, και κάλεσε όλους από όπου και αν βρίσκονται να στηρίξουν τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας «για να ξαναζωντανέψει το ΕΣΥ. Για μας είναι ζήτημα τιμής», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ