Πολιτική
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009 15:09

ΝΔ: Και επίσημα υποψήφιος ο Παν. Ψωμιάδης

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΔ στο επικείμενο έκτακτο συνέδριο του κόμματος ανακοίνωσε σήμερα και επισήμως, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. «Γραφικοί, ανίκανοι και τραγικοί είναι αυτοί που πούλησαν τον Καραμανλή και έφεραν τη ΝΔ σ’ αυτή την εξευτελιστική θέση».

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΔ στο επικείμενο έκτακτο συνέδριο του κόμματος ανακοίνωσε σήμερα και επισήμως, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το μεσημέρι.

«Δηλώνω παρών για μια μεγάλη νικηφόρα κεντροδεξιά παράταξη», τόνισε ο νομάρχης, ο οποίος παράλληλα ζήτησε από τον Κώστα Καραμανλή «να παραμείνει στην ηγεσία της παράταξης και ενωμένοι, μαζί με νέους ανθρώπους, παίρνοντας γενναίες αποφάσεις, αλλάζοντας πολλά, μακριά από συναισθηματισμούς και ισορροπίες, να προσπαθήσουμε μαζί».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Ψωμιάδης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον κόσμο της ΝΔ: «Η απόφασή μου να διεκδικήσω την προεδρία υποδηλώνει ότι στέκομαι δίπλα στον προδομένο αλλά υπερήφανο λαό της Νέας Δημοκρατίας και ότι όλοι μαζί με ψυχραιμία και ενότητα μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την παράταξη. Η Νέα Δημοκρατία θα ξαναβρεί το δρόμο της. Πολλά όμως πρέπει να αλλάξουν».

«Δεν είμαι προπομπός κανενός. Με χαρακτήρισαν λαγό. Αλεπού μπορεί να είμαι, λαγός όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης και συνέχισε:

«Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου, τάραξα τα λιμνάζοντα ύδατα. Δέχομαι καθημερινές πιέσεις για να κάνω πίσω και να στηρίξω κάποιο άλλο πρόσωπο. Δυστυχώς, χτυπούν λάθος πόρτα, διότι η δική μου είναι η πόρτα του απλού, πικραμένου και απογοητευμένου λαού, του λαού που θεωρούν ότι πρέπει να είναι νεροκουβαλητής και χειροκροτητής».

«Ξέρω -είπε- ότι θα με πολεμήσουν μηχανισμοί. Θα υπάρξουν σημαδεμένες τράπουλες. Πάντα συμβαίνουν αυτά. Όμως έχω μάθει να αγωνίζομαι, με τη βοήθεια των συνεργατών μου, της οικογένειάς μου και του Θεού».

«Πολλές φορές με χαρακτήρισαν γραφικό. Το αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου δικαιώνει εμένα και εκθέτει τους επικριτές μου. Τριάντα χρόνια να πρωτεύεις στην πολιτική και να είσαι γραφικός, δε στέκει. Τελικά, γραφικοί, ανίκανοι και τραγικοί είναι αυτοί που πούλησαν τον Καραμανλή και έφεραν το κόμμα μας σ’ αυτή την εξευτελιστική θέση», υπογράμμισε με νόημα ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.